"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Pentru un păr strălucitor şi sănătos, îmbogăţeşte şamponul obişnuit cu… zahăr! Zahărul este un bun exfoliant şi întăritor al rădăcinii părului, aşa că are proprietăţi benefice asupra întregii podoabe capilare.

 

În continuare îţi prezentăm principalele motive pentru care se recomandă să adaugi zahăr la şamponul obişnuit. Nu trebuie să pui mult, o linguriță de zahăr la un flacon de 400 de ml de șampon este suficient scrie dailymail.

 

Iată beneficiile!

 

adauga zahar in sampon

 

Exfoliază pielea capului

 

Nu numai părul, ci şi pielea capului necesită o îngrijire specială în timpul duşului. Medicul dermatolog Francesca Fusco atenţionează că scalpul are nevoie de o bună curăţare, exfoliere şi hidratare, la fel ca şi tenul. Zahărul, se pare, bifează toate aceste aspecte de îngrijire. Iată ce sfătuieşte Francesca Fusco:

 

„Combinarea şamponului cu o linguriță de zahăr asigură o curăţare în profunzime a pielii capului. Iar efectul exfoliant nu se datorează doar consistenţei sale grunjoase. Zahărul dizolvat îşi păstrează efectul detoxifiant asupra părului, curăţând scalpul de celule moarte, sebum şi murdărie, fără să îl usuce.”

 

Degresează pielea capului şi reglează secreţia de sebum

 

Dacă părul ţi se îngraşă foarte repede, dizolvă în şampon o linguriță de zahăr, după care spală-te pe cap în modul obişnuit. Rezultatele se observă chiar de la primele spălări!

 

Încearcă și această mască de păr pentru a opri căderea lui!

 

Stimulează creşterea părului

 

Zahărul este un bun regenerant, şi sprijină circulaţia sângelui în capilarele fine ale scalpului. Spală-te pe cap ca de obicei, apoi usucă-l în prosop. Când este încă umed, masează pielea capului cu zahăr timp de 5-10 minute, apoi clăteşte-te bine cu apă. Procedează astfel de două ori pe săptămână, şi te vei bucura de rezultate grozave după două luni de tratament.

 

Conferă părului strălucire şi volum

 

Pentru un plus de volum, de data aceasta adaugă puţin zahăr la balsamul de păr. Omogenizează bine amestecul, freacă-l puţin între palme ca să se încălzească, apoi întinde-l pe toată lungimea firului de păr. Ţine amestecul pe păr timp de aprox. 10 minute, după care clăteşte-te bine cu apă călduţă sau rece.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.