"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Voi aborda problema așa-numitei reciclări, propunându-vă câteva moduri simple și ingenioase de utilizare a hârtiei de ziar în gospodărie.

 

Bineînțeles, cele 3 “trucuri” vor fi adoptate, după ce ați parcurs toate informațiile de interes din respectivul ziar.

 

Ce puteți face cu hârtia de ziar:

 

absoabe umiditatea din pantofi cu ziare

 

1 .Să “coaceți” legumele și fructele

 

Ați cumpărat mere, banane sau tomate care nu sunt coapte suficient. Stați fără grijă, fiindcă există soluții eficace pentru așa ceva. Înfășurați legumele sau fructele în hârtie de ziar și așezați-le într-un loc cald. Așteptați una sau două zile, după care veți constata că puteți prepara meniuri delicioase, folosindu-vă de legumele sau fructele procurate, acum foarte coapte.

 

2. Să lărgiți încălțămintea prea strămtă

 

V-a plăcut o pereche de încălțari, ați probat-o în magazin, dar acasă trageți concluzia că vă cam strang. Nu disperați, apelați la hărtia de ziar.

 

Umeziți câteva foi de ziar, faceți ghemotoace și puneți-le în interiorul încalțărilor, atăt cât este necesar, având grijă să nu le deformați.

Lăsați respectiva încălțăminte să se “odihnească” 24 de ore, apoi uscați-o lânga calorifer (iarna), iar în restul anotimpurilor în balcon, sau unde credeți că se poate usca.

PUBLICITATE

 

În mod sigur, vă veți bucura de încălțări confortabile.

 

Citește aici despre miracolele consumului de fructe pe stomacul gol!

 

3. Pentru a anihila umiditatea

 

Atunci când v-ați întors acasă și ploaia v-a udat pantofii/sandalele/cizmele sau a lăsat simple urme, puneți hărtie de ziar pe covor/mochetă sau ce aveți fiecare pe parchet. Nu numai că le veți proteja pe acestea, dar nu veți aduce umezeala în casă. De asemenea, înfundați încălțămintea cu ziar, ca să extrageți umezeala din ea.

 

Puteți să faceți și un sul de hârtie și să-l asezați la intrarea în locuință, ca să împiedicați pătrunderea frigului sau a umezelii.

 

În caz de cunoașteți alte trucuri, împărtașiti-le, vă rugăm, la rubrica noastră de comentarii!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE