"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

Trăim vremuri destul de agitate, în care fiecare face ce crede pentru a avea o viaţă mai uşoară şi mai frumoasă. De multe ori,acţiunile noastre sau ale semenilor noştri nu sunt tocmai în regulă pentru că ele au consecinţe nedorite şi ,ca atare, sunt considerate negative,rele adică.

 

Deşi am discutat într-un alt articol despre ce înseamnă bun şi rău, ar trebui adăugat aici faptul că în faţa lui Dumnezeu nu există cele două apelative.

 

intelegerea este o forma a acordului

 

Care este deosebirea între bun şi rău în « ochii » divinităţii ?

 

Dată fiind această dualitate,oamenii sunt tentaţi să afirme că binele este atunci când rezultatul unei acţiuni ne face să ne simţim bine şi răul este contrariul. Parţial, este adevărat,dar esenţa lucrurilor este una simplă şi clară. O acţiune este bună când ea ne ajută să evoluăm şi este rea când ne indeparteaza de natura noastră divină.

PUBLICITATE

 

Însă, Dumnezeu nu face analize, El doar constată ceea ce facem ştiind că legile Sale acţionează cu o precizie perfectă şi chiar dacă avem liber arbitru, culegem doar ce am semănat. Cum rămâne,totuşi, cu faptele cele bune dacă tot nu există ele pentru divinitate ?

 

Trebuie să acceptăm chiar totul lăsându-i pe semenii noştri să facă ce vor,iar noi la fel ? Răspunsul la aceaste întrebări îl dau iniţiaţii care spun că până la a cataloga o acţiune ca bună sau rea trebuie să înţelegem ceea ce s-a întâmplat,ce este în spatele acestei acţiuni şi apoi putem fi de acord cu ea (sau nu).

 

A înţelege este o formă de acord

 

Aşa cum spuneam mai sus, înainte de a judeca trebuie să înţelegem. A înţelege o situaţie este ,de fapt, acţiunea de a vedea ce se ascunde în spatele ei (pentru că acţiunea este un rezultat,şi nu cauza) ,care sunt forţele care au împins o persoană să acţioneze într-un anumit fel,chiar dacă,aparent, noi nu suntem de acord. După o analiză obiectivă şi plină de compasiune, rădăcinile unui « rău » încep să se vadă.

 

De multe ori constatăm că un bărbat violent a avut o copilărie nefericită,a fost abuzat, bătut sau tatăl lui a fost violent . Nu este o scuză, dar este o explicaţie, ceea ce conduce la o soluţie. Chiar daca nu i se mai pot întoarce anii copilăriei pentru a se mai repara ceva, ca adult,însă, bărbatul violent poate fi ajutat. Arătându-i-se afecţiune şi înţelegere, discutându-se îndelung cu el, acordandu-i-se din nou încredere,copilul rănit din interiorul va fi din nou fericit,iar bărbatul matur îşi va schimba radical comportamentul faţă de semenii lui.

 

Vezi aici de ce oamenii sunt considerați a fi ca o molimă a planetei!

 

Nu trebuie răspuns violenţei tot prin violenţă !

 

În concluzie, deşi nu suntem de acord cu violenţa, prin înţelegere o putem vindeca. O mai bună analiză şi adoptarea unei atitudini de compasiune faţă de cel de langă noi înainte de a judeca şi de a lovi cu piatra pot face adevărate minuni.

 

Totul este să înţelegem,să fim de acord să intervenim şi să arătăm multă afecţiune faţă de cei care au un comportament « rău ». Deşi în faţa lui Dumnezeu totul este aşa cum este (nici bun,nici rău), în faţa oamenilor va exista întotdeauna varianta unui rău care se poate transforma într-un mare bine.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE