"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ori de câte ori tușești sau ai nasul înfundat, probabil că apelezi la medicamentele din farmacii. Nu ar fi oare mai bine să tratăm aceste afecțiuni pe cale naturistă?

 

Există foarte multe plante, care pot trata cu ușurință aceste simptome, fără efecte adverse.

 

Cele nouă plante despre care vom vorbi în acest articol întăresc sistemul imunitar, tratează afecțiunile pulmonare și luptă cu gripa sau răceala!

 

cum iti cureti plamanii

 

1. Menta:

 

Menta conține mentol, iar acesta ajută la eliberarea căilor respiratorii și la relaxarea mușchilor. De asemenea, tratează congestia, este un bun antioxidant și previne apariția numeroaselor boli.

 

2. Eucaliptul

 

Există foarte multe medicamente și siropuri, care conțin eucalipt și tratează congestia sau tusea. Eucaliptul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind un bun adjuvant în cazul sistemului imunitar scăzut.

 

3. Frunze de pătlagină

 

Aceste frunze au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antimicrobiene, ajutând la vindecarea simptomelor gripei și răcelii. De asemenea, extractul din frunzele de pătlagină, ajută la eliminarea mucusului din plămâni.

PUBLICITATE

 

4. Salvia

 

Uleiul și ceaiul de salvie sunt extrem de benefice în tratarea afecțiunilor respiratorii. Inhalarea acestei plante aromatice curăță sinusurile și eliberează căile respiratorii.

 

5. Rădăcină de lemn dulce

 

Rădăcina de lemn dulce tratează membrana inflamată și susține eliminarea mucusului din plămâni, având proprietăți extraordinare și în tratarea afecțiunilor stomacale sau respiratorii. De asemenea, poate vindeca iritațiile traheei.

 

6. Cimbrul

 

Această plantă poate trata congestia pulmonară, datorită proprietăților antiseptice. Uleiul de cimbru este un antibiotic și antifungic natural. Consumul ceaiului de cimbru poate ajuta în cazul tratării sau prevenirii infecțiilor.

 

7. Oregano

 

Această plantă conține vitamine și nutrienți care pot întări sistemul imunitar. Oregano este bogat în acid rozmarinic ce ajută la curîțarea sistemului respirator.

 

Vezi aici o rețetă specială pentru curățare a plămânilor!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Sursa: healthyfoodhouse. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE