"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × two =

twelve + 18 =

Tumorile cerebrale pot fi de multe tipuri şi se pot localiza în diferite zone ale creierului, motiv pentru care şi spectrul simptomatic este destul de amplu.

loading...

 

Dacă tumorile se formează în zonele cerebrale responsabile cu controlul motricităţii membrelor şi al văzului, atunci printre simptome se vor număra şi senzaţie de amorţeală a extremităţilor şi înceţoşarea vederii, şi aşa mai departe.

 

Totuşi, există o serie de simptome specifice tumorilor cerebrale care au o incidenţă mult mai mare decât a altor manifestări.

Iată ce semne de disfuncţii trebuie să te pună imediat în gardă:

 

cum afli daca ai cancer pe creier


Amorţeala

 

Tumorile care apar la nivelul trunchiului cerebral generează de cele mai multe ori simptome de amorţeală şi lipsă de coordonare în mişcări. Cel mai adesea, amorţeala cuprinde extremităţile, adică braţele, palmele, picioarele şi tălpile.

 

Pierderea îndemânării

 

Pierderea echilibrului, lipsa de coordonare în mişcări şi pierderea motricităţii fine pot reprezenta simptome ale tumorilor cerebrale. La fel şi problemele de deglutiţie, vorbirea îngreunată şi pierderea controlului asupra expresiilor faciale.

 

Crizele convulsive

 

Convulsiile sunt de regulă primul simptom evident al existenţei unei tumori cerebrale. Creşterea masei tumorale angrenează neuronii în anomalii de impuls electric, rezultatul fiind spasmele sau, în cazuri grave, crizele convulsive generalizate.

 

Zgomote în urechi

 

Sunt acele sunete din urechi ce apar subit, fară a exista vreun zgomot sonor în apropiere. Acestea pot indica adesea prezența unei tumori pe creier.

 

Greaţa

 

Simptomele persistente de greaţă sunt şi ele un simptom frecvent al tumorilor cerebrale.

 

Tulburările de memorie şi de gândire

 

Pacienţii cu tumori cerebrale raportează frecvent stări de confuzie mentală, pierderi de memorie şi lentoare în gândire.

 

Tulburările de vedere

 

Atât înceţoşarea, cât şi dublarea sau pierderea temporară a vederii reprezintă simptome tipice pentru tumorile cerebrale, aşa că nu trebuie niciodată ignorate.

 

Migrenele atipice cu debut subit

 

Migrenele repetate şi cu debut brusc sunt cel mai adesea un simptom al unei mase tumorale cerebrale de proporţii mai mari.

 

Principala cauză a apariţiei tumorilor pe creier o reprezintă predispoziţia genetică, dar există şi tumori necondiţionate genetic. Tumorile cerebrale pot apărea la orice vârstă, dar cei mai predispuşi sunt copiii şi vârstnicii. Vestea bună este că nu toate tumorile pe creier sunt maligne – multe dintre formaţiunile tumorale depistate se dovedesc a fi benigne, şi nu necesită tratament.

 

Cu toate acestea, nu ignora niciodată simptomele descrise mai sus! Dacă manifeşti astfel de simptome în mod repetat, adresează-te cât mai repede unui medic specialist.

 

Citește aici și semnele precoce ale apariției cancerului de colon!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.