"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Nu-i de mirare faptul că majoritatea oamenilor optează în zilele noastre să își planteze propriile legume și să nu mai cumpere din comerț.

Chiar dacă poate trece ceva timp până când cresc, aceste legume au foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului tău!

Iată cum trebuie să procedezi:

legumele crescute in casa sunt sanatoase

1. Morcovi

Morcovii pot să crească, chiar și din frunzele lor. Pune cotorul cu frunzele într-un vas, cu puțină apă și lasă-l apoi pe pervaz. Pune vasul la loc cald, iar după ce încep să crească mustățile, transferă-l într-un ghiveci cu pământ și nu uita să uzi regulat.

2. Țelina

Procedează în felul următor: taie partea de jos a țelinei și pune-o într-un bol. Așază bolul la soare și vei vedea cum începe să crească. După 3 zile, poți transfera într-un ghiveci cu pământ.

3. Prazul

Poți crește praz, folosindu-i rădăcina. Pune-o într-un vas cu apă și depozitează într-o cameră luminoasă. Ulterior transferă ăntr-un ghiveci…cam aceeași procedură explicată mai sus.

PUBLICITATE


4. Varza

Pune cotorul verzei într-un recipient cu apă. Depozitează într-o cameră cu multă lumină și după 1-2 săptămâni transferă într-un ghiveci cu pământ. Varza va începe să crească destul de repede.

5. Busuioc

Pune rădăcini de bucuioc într-un vas cu apă și așază în lumina soarelui. După ce rădăcinile au început să crească, transferă-le într-un ghiveci cu pământ. Astfel vei avea mereu busuioc proaspăt.

Vezi aici cum să crești în casă plante vindecătoare!

6. Salată verde

Folosește cotorul salatei pentru a crește o salată proaspătă. Pune cotorul într-un recipient cu puțină apă.

Vei vedea că după câteva zile, vor crește frunze noi. În acest moment trebuie să transferi totul într-un ghiveci cu pământ. Varza poate fi crescută în același mod.

7. Coriandru

Pune tulpinile de coriandru într-un vas cu apă. Când acestea încep să crească, transferă-le într-un ghiveci cu pământ. Ține ghiveciul într-o cameră luminoasă.

8. Usturoi

Un simplu cățel de usturoi poate da naștere unui fir nou de usturoi. Atunci când observi că usturoiul începe să încolțească, pune-l într-un pahar cu puțină apă. Vei vedea cât de repede crește. Când vezi că a încolțit suficient, transferă-l într-un ghiveci cu pământ.

Citește și cum poți crește în casă ananas!

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE