"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În cazul eczemelor, pielea ajunge să fie inflamată, să se roșească sau să se irite. De cele mai multe ori, această afecțiune se întâlnește în rândul copiilor și doar 2-4% dintre adulți ajung să dezvolte eczeme.

 

Iată care sunt simptomele eczemelor:

 

• Piele inflamată

 

• Mâncărimi

 

• Bășici

 

• Exfoliere

 

• Piele foarte uscată

 

• Schimbarea culorii pielii

 

• Iritații

 

Principalele cauze ale eczemelor

 

De cele mai multe ori, eczemele se tratează cu ajutorul cremelor, însă de vină este de fapt sistemul imunitar. Dacă tratăm doar simptomele, eczema va continua să apară după o scurtă perioadă de timp.

Iată care sunt principalele cauze ale dezvoltării eczemelor:

 

1. Gena

 

Dacă gena ta este una generatoare de eczeme, nu prea poți face multe pentru a schimba asta. Gena poate afecta producția de filagrin, o proteină care protejează stratul de piele.

 

2. Producția slabă de sebum

 

Dacă pielea este uscată, atunci se creează mediul propice dezvoltării eczemelor și asta pentru că sebumul nu mai protejează pielea.

 

3. Sistemul imunitar

 

Dacă sistemul tău imunitar este unul scăzut, atunci el nu poate lupta cu bacteriile. De asemenea, deficitul nutritiv sau afecțiunile sistemului digestiv reprezintă factori care duc la apariția eczemelor.

PUBLICITATE

 

4. Alergiile

 

Alergiile duc la apariția anticorpilor și astfel sistemul imunitar ajunge să fie afectat. Anumite alimente, expunerea prelungită la soare sau la substanțe chimice, reprezintă mijloace prin care putem deveni alergici.

 

5. Toxicitatea

 

Fumatul și poluarea duc la intoxicarea iar toate aceste aspecte se răsfrâng asupra pielii. De asemenea, tratamentul excesiv cu antibiotice poate afecta sistemul imunitar, ducând la apariția eczemelor.

 

6. Climatul

 

Persoanele care locuiesc în zonele reci, sunt mai predispuse la dezvoltarea eczemelor. De asemenea, poluarea și stilul de viață nesănătos contribuie la apariția afecțiunilor pielii.

 

7. Laptele de tip formulă

 

Laptele de mamă protejează bebelușul de alergii, nu se întâmplă același lucru și cu laptele de tip formulă. Bebelușii pot dezvolta eczeme tocmai din această cauză.


8. Vaccinurile

 

În ultima vreme, există foarte multe studii care au ca subiect principal dezvoltarea eczemelor în urma vaccinurilor. Poate fi o coincidență, însă se pare că acestea sunt responsabile cu apariția eczemelor, mai ales în rândul copiilor.

 

Cum tratăm eczema

 

• Nu freca pielea, nu o descuama și nici nu o exfolia!

 

Consumă alimente sănătoase și optează să folosești doar produse cosmetice naturale!

 

• Consumă alimente antiinflamatorii.

 

Prepara acasă creme care tratează eczemele.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE