"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven − 5 =

18 − 14 =

Rinichii filtrează sângele, pentru a produce urina și odată cu ea, îndepărtează toxinele din organism. Au forma unor boabe de fasole și mărimea unui pumn. Rinichii sunt organe vitale, care ajută la echilibrarea electroliților din organism, la producerea globulelor roșii și la întărirea sistemului osos.

Afecțiunile renale pot duce la apariția bolilor grave, iar primele simptome, că rinichii tăi se află în pericol sunt: greață, amețeală, vărsături sau dureri de spate…

probleme renale

Dacă ai aceste simptome, mergi de urgență la medic!

Iată care sunt semnele afecțiunilor renale, pe care nu trebuie să le ignori!

1. Principalul simptom este durerea lombară!

Oamenii confundă adesea durerea renală, cu cea de mușchi, însă durerea vine de fapt de la mușchi, adică din interior. De cele mai multe ori radiază într-o parte sau alta a coloanei vertebrale.

Dacă durerea lombară este persistentă și nu îți permite să îți desfășori activitățile zilnice, mergi de urgență la medic!

2. Un alt simptom specific bolilor renale, este modificarea urinei. Orice modificare a cantității urinei, culorii sau mirosului său, trebuie să îți pună semne de întrebare.

De asemenea, dacă ai dureri la urinare, acesta poate fi semn al unei afecțiuni renale. 

Vezi aici cum poți scăpa în mod natural de pietrele la rinichi!

3. Greață, vomă sau diaree. Și acestea sunt simptome ale afecțiunii renale, mai ales dacă sunt însoțite și de simptomele menționate mai sus. Mergi imediat la medic!

Voma și diareea pot duce la apariția deschidratării, așa că este foarte important să ceri cât mai repede ajutorul unui medic!

Dacă rinichii tăi nu funcționează așa cum ar trebui, probabil că simți un gust ciudat în gură și nici poftă de mâncare nu prea ai…Din această cauză, poți de asemenea experimenta simptome precum oboseală, irascibilitate sau amețeală, însoțite de pierderea rapidă din greutate.

4. Un alt simptom este inflamarea mâinilor, picioarelor, feței sau articulațiilor.

De ce se întâmplă asta? Pentru că rinichii nu pot îndepărta din organism excesul de lichide, formându-se astfel retenția de apă.

Acest simptom poate duce și la incapacitatea de a respira sau la formarea lichidului pulmonar.

Nu sunt rare cazurile în care afecțiunile renale au fost confundate cu astmul și asta tocmai pentru că rinichii pot afecta sistemul respirator. 

Citește aici cum poți reduce nivelul creatininei din sânge consumând un amestec simplu!

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.