"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Acneea se numără astăzi printre cele mai răspândite afecţiuni ale pielii. Deşi pe piaţă există o gamă largă de produse cosmetice şi farmaceutice pentru tratamentul acneei, majoritatea cremelor şi loţiunilor sunt foarte grele (conţin multe chimicale) şi acţionează agresiv.

 

De multe ori, cremele şi loţiunile nepotrivite pot duce la agravarea leziunilor acneice.

 

scapa de cosuri

 

Şi de ce am folosi astfel de produse scumpe când natura ne oferă numeroase alternative enaturale eficiente şi bine tolerate de către tenul sensibil? Astăzi vom sta de vorbă despre beneficiile cojilor de banane în tratamentul acneei!

 

Din coji de banane poţi prepara 4 tratamente antiacneice grozave, care asigură următoarele beneficii:

 

– Furnizează pielii vitaminele A, B, C şi E.

 

– Conţin zinc, mangan şi fier, toate antiseptice naturale.

 

– Au acţiune uşor exfoliantă, sprijinind regenerarea pielii şi curăţând porii încărcaţi.

 

– Furnizează antioxidanţi puternici.

 

– Conţin enzime hidratante pentru piele.

 

– Conţin amidon, substanţă care contribuie la degresarea pielii seboreice.

 

NOTĂ: Înainte de aplicarea acestor tratamente, curăţă tenul bine cu un produs non-agresiv!

 

1. Peeling doar cu coajă de banană

 

Frecţionează pielea feţei cu o coajă de banană timp de câteva minute, evitând zona ochilor. Lasă pulpa de banană să acţioneze pe faţă timp de 20 de minute, după care clăteşte-te bine cu apă.

PUBLICITATE

 

2. Gomaj cu coajă de banană şi făină de ovăz

 

Acest preparat este ideal pentru un gomaj zilnic delicat. Bate cu mixerul o coajă de banană împreună cu 3 linguri de zahăr şi o jumătate de cană de ovăz. Aplică apoi amestecul pe faţă, freacă-l uşor cu degetele, lasă-l să acţioneze 10 minute, după care clăteşte-te bine cu apă călduţă.

 

3. Mască din coajă de banană şi turmeric

 

Turmericul conţine substanţe antibacteriene şi contribuie la reducerea inflamaţiei. Ca să prepari o mască eficientă, bate cu mixerul o coajă de banană până la obţinerea unei paste. Adaugă apoi la ea câte o lingură de turmeric şi de bicarbonat de sodiu şi completează cu apă ca să subţiezi puţin pasta. Aplică pasta pe faţă, las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte-te bine cu apă călduţă.

 

4. Mască din coajă de banană şi lămâie

 

Acidul citric are efect astringent, uşor antiseptic şi matifiant. Ai grijă doar să eviţi contactul cu ochii! Urmează aceleaşi instrucţiuni de la punctul 3, înlocuind bicarbonatul şi turmericul cu zeamă de lămâie şi miere.

 

Folosirea cu regularitate a acestor tratamente contribuie enorm la curăţarea pielii de coşuri! Dacă leziunile acneice nu se retrag sau se agravează în timp, adresează-te totuşi unui medic dermatolog pentru o schemă de tratament personalizată. Mult succes!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE