"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × 1 =

two × 5 =

Iaurt, o ceașcă de cafea sau poate un suc proaspăt de portocale?

loading...

 

Acestea sunt alimentele pe care majoritatea oamenilor le consumă la micul dejun. Din păcate, puțini sunt oamenii care cunosc adevăratele efecte ale anumitor alimente, consumate pe stomacul gol.

 

Iată care sunt alimentele pe care trebuie sau NU să le consumi pe stomacul gol:

 

nu manca banane dimineata iti poti face rau


NU consuma niciodată!

 

1. Produse de panificație, care conțin drojdie, deoarece irită stomacul și pot duce la apariția flatulenței.

 

2. Dulciurile – acestea cresc nivelul de insulină din organism și încarcă pancreasul. Dacă vei consuma dulciuri pe stomacul gol, ai toate șansele să te îmbolnăvești de diabet!

 

3. Iaurt sau alte produse lactate fermentate – dacă vei consuma iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidic ce se formează în stomac distruge bacteriile acidului lactic. Consumul acestor produse pe stomacul gol chiar nu reprezintă un avantaj pentru organismul tău!

 

4. Perele – fibrele crude din pere pot afecta grav membrana stomacului, dacă sunt consumate la prima oră a dimineții.

 

5. Roșiile – aceste alimente conțin un nivel crescut de acid taninic, responsabil cu apariția acidității stomacale. Dacă vei consuma roșii pe stomacul gol, te poți îmbolnăvi de ulcer.

 

6. Castravete sau alte legume verzi – aceste alimente reprezintă o sursă extraordinară de amino acizi, însă dacă le vei consuma pe stomacul gol, poți experimenta simptome precum aciditate, flatulență, arsuri în capul pieptului sau dureri abdominale.

 

7. Bananele – nu consuma banane pe stomacul gol, acestea cresc foarte mult nivelul de magneziu și duc la apariția bolilor cardiace.

 

8. Condimentele irită mucoasa stomacală și astfel poți dezvolta boli ale sistemului digestiv.

 

9. Sucurile acidulate – chiar nu sunt o opțiune pentru micul dejun, deoarece contribuie la reducerea numărului de globule roșii din organism și irită mucoasa stomacală.

 

10. Citricele – sunt bogate în acizi citrici și, odată consumate pe stomacul gol, cresc riscul dezvoltării gastritei sau a ulcerului gastric.

 

Citește aici ce legume sau fructe NU trebuie niciodată consumate!

 

Iată ce poți consuma!

 

1. Ovăz – creează o membrană protectoare la nivelul stomacului și previne formarea acidității. Ovăzul conține de asemenea fibre solubile, ce pot reduce colesterolul.

 

2. Hrișcă – stimulează sistemul digestiv și reprezintă o sursă excelentă de proteine și vitamine.

 

3. Produse din porumb – ajută la eliminarea toxinelor și metalelor grele din oranism, normalizând ăn același timp microflora intestinală.

 

4. Germeni de grâu – doar două lingurițe de germeni de grâu oferă organismului tău 15% din doza zilnică recomandată de Vitamina E și 10% din doza zilnică recomandată de acid folic.

 

5. Ouă – cercetătorii sunt de părere că dacă vei consuma la micul dejun ouă, reduci riscul aportului caloric excesiv.

 

6. Pepenele roșu consumat pe stomacul gol întărește semnificativ sănătatea oculară și cardiacă, datorită nivelului crescut de licopen.

 

7. Afinele – conform ultimelor studii, afinele îmbunătășesc memoria, regularizează circulația sangvină și metabolismul, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.

 

8. Pâine din cereale integrale – nutrienții din acest tip de pâine sunt foarte necesari pentru organismul tău. Consumă la micul dejun!

 

9. Nuci – nucile îmbunătățesc sistemul digestiv și normalizează pH-ul din organism.

 

10. Mierea – mierea este foarte bună pentru organismul tău deoarece îți oferă energie chiar la prima oră a dimineții! De asemenea, mierea susține activitatea cerebrală și crește nivelul de serotonină!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.