"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

De multe ori, chiar şi cele mai pricepute gospodine pot întâmpina probleme atunci când încearcă să reproducă acasă preparatele servite la restaurant. În astfel de cazuri, nu ingredientele folosite sunt problema, ci felul în care sunt îmbinate.

Ca să îţi uşurezi munca în bucătărie şi să prepari mâncăruri savuroase demne de restaurant, te vom învăţa astăzi 14 trucuri culinare folosite de cei mai buni gastronomi ai lumii!

1. Înmoaie ceapa în apă foarte rece înainte de a folosi în stare crudă la salate sau alte preparate. Astfel îşi va pierde din iuţeală.

PUBLICITATE

2. Atunci când cafeaua cumpărată este prea tare şi prea amară pentru gustul tău, presară peste fiecare porţie un deget de sare şi puţină scorţişoară înainte de fierbere. Cafeaua devine ceva mai slabă şi capătă o aromă mai bună.

3. La pregătirea de salate de legume proaspete, întâi sărează legumele folosite şi abia apoi adaugă uleiul şi celelalte condimente.

4. Pentru o friptură mai fragedă şi rumenită uniform, înmoaie carnea într-un amestec de amidon de porumb şi albuş de ou înainte de prăjire.

5. Când vrei să prepari o prăjitură şi nu ştii exact reţeta, cel mai important este să respecţi raportul corect între cantităţile folosite. Se recomandă să foloseşti o cantitate de zahăr egală cu cea de făină, şi o cantitate de unt egală cu cea de ouă.

6. Adaugă mereu puţină sare în aluatul pentru prăjituri ca să potenţezi aroma tuturor ingredientelor de bază şi a condimentelor folosite. O jumătate de linguriţă de sare de masă poate face minuni!

7. La prepararea de sosuri, foloseşte şi o linguriţă de muştar pentru un gust mai plăcut şi mai bogat.

8. Următorul truc este foarte simplu şi schimbă gustul şi textura ouălor prăjite în tigaie. În loc să foloseşti ulei, toarnă în tigaie puţină apă! Astfel poţi găti ouă mai pufoase, cu gălbenuş moale şi gustos.

Vezi aici ce greșeli nu trebuie să faci în bucătărie atunci când te apuci de curățenie!

9. Ca să obţii o crustă mai crocantă şi mai bine stratificată pentru checuri şi tarte, adaugă la aluat puţină vodcă! Pe timpul coacerii, alcoolul se evaporă şi nu afectează gustul prăjiturilor.

10. Dacă iubeşti ceaiul rece cu fructe, adaugă la el un deget de bicarbonat de sodiu ca să neutralizezi taninul şi să îi intensifici aroma.

11. Ca să prăjeşti carnea la fel de bine ca la restaurant, foloseşte prosoape de hârtie ca să absorbi cât mai multă apă din carnea crudă. Pentru prăjire, ideal este să foloseşti o tigaie din oţel inoxidabil sau din fontă. Aşază carnea în tigaie doar după ce uleiul se încinge bine, şi nu aglomera prea tare tigaia!

12. Ca să găteşti pârjoale mai crocante şi mai puţin sfărâmicioase, dă carnea tocată prin pesmet.

13. Pentru o servire ca la restaurant, încălzeşte sau răcoreşte farfuriile ca să aibă aceeaşi temperatură cu felurile de mâncare servite. Astfel, mâncarea aşezată în farfurie îşi păstrează mai mult timp temperatura, gustul şi aroma.

14. Bate ouăle pentru omletă cu puţin amidon de porumb înainte de prăjire. Astfel previi lipirea omletei de tigaie, iar gustarea va deveni mai pufoasă şi mai fină. 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE