"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dacă vrei să înlocuieşti detergenţii chimici agresivi cu alte soluţii mai ieftine, iată câteva idei cu adevărat utile:

 

idei pentru curatenie cu alimente

 

1. Praful de bicarbonat de sodiu este un foarte bun detergent atât pentru textile, cât şi pentru suprafeţele casnice. Dacă ai copii mici care îţi mâzgălesc mereu pereţii cu creioane colorate, nu e nevoie să zugrăveşti din nou de fiecare dată! Presară bicarbonat pe o cârpă umezită şi freacă cu ea vopseaua lavabilă; petele vor ieşi imediat!

 

2. Foloseşte ketchup ca să lustruieşti vasele din cupru. Toarnă puţin ketchup pe o cârpă şi freacă cu ea vasele oxidate, apoi lasă „detergentul” să acţioneze 30 de minute şi clăteşte-l cu apă. Vei obţine un lustru perfect.

 

3. Ca să aduni cioburile mici împrăştiate pe jos, înmoaie în apă o felie de pâine şi tamponează cu ea covorul sau podeaua.

 

4. Ca să cureţi bradul de Crăciun de urmele lipicioase de răşină, freacă cetina cu o cârpă înmuiată în ulei.

 

5. Dacă se întâmplă să verşi vin roşu pe canapea sau pe covor, presară peste pete un strat de sare. Sarea absoarbe vinul şi împiedică întinderea petelor până ce intervii cu un detergent potrivit.

PUBLICITATE

 

6. Coca-Cola conţine acizi puternici ce pot uşura curăţarea toaletei. Toarnă o doză de Cola în vasul de WC şi lasă sucul să acţioneze o oră, apoi curăţă pereţii vasului cu o perie şi trage apa.

 

Vezi aici cum să-ți prepari un amestec natural pentru curățenie pentru a distruge bacteriile persistente!

 

7. Ca să împiedici aburirea oglinzilor din baie, şterge-le cu coji de castravete înainte să intri la duş. Cojile de castravete mai pot fi utilizate şi pentru înlăturarea urmelor de murdărie de pe pereţi.

 

8. Cojile de banane sunt grozave pentru curăţarea şi lustruirea argintăriei. Freacă argintăria cu interiorul cojilor, apoi clăteşte obiectele cu apă.

 

9. Ca să-ţi uşurezi munca la spălarea vaselor, toarnă în chiuvetă şi puţină zeamă de lămâie alături de apă fierbinte şi detergent. Lămâia mai poate fi folosită pentru a absorbi mirosurile neplăcute din frigider, dar şi pentru a curăţa ibricele şi oalele. Fierbe o lămâie în vasul murdar, las-o să acţioneze timp de două ore, după care clăteşte vasul cu apă.

 

10. Oţetul conţine cantităţi mici de acid acetic, aşa că este un foarte bun agent antibacterian şi anti-mucegai. Ai grijă doar să diluezi oţetul cu apă înainte de a-l aplica pe suprafeţe, şi reţine că nu trebuie să-l foloseşti niciodată pentru curăţarea suprafeţelor din marmură sau din piatră poroasă.

 

11. Râjniţa de cafea se curăţă foarte uşor cu orez. Umple-o cu orez alb uscat şi macină boabele până ce devin o pulbere fină. Înlătură praful de orez din râjniţă şi curăţă celelalte locuri ale aparatului cu o cârpă umezită. Orezul absoarbe foarte bine uleiurile şi aromele lăsate de boabele de cafea pe timpul procesării.

 

Citește sfaturi despre cum să desfunzi o chiuvetă fără să folosești produse chimice!

 

12. Ca să repari sau să maschezi zgârieturile de pe mobilierul din lemn, poţi folosi miez de nucă! Apasă şi întinde miezul de nucă de-a lungul zgârieturilor ca să-şi lase uleiurile în lemn, aşteaptă câteva minute, după care lustruieşte porţiunile zgâriate cu o cârpă moale.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...