"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Se pare că oamenii de știință au o explicație pentru tot ceea ce se petrece pe acest pământ, doar se pare!

 

Iată 11 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica!

 

1. Cum torc pisicile?

 

cum torc pisicile

 

Pisicile torc atunci când sunt fericite, însă nimeni nu știe de ce. Atunci când torc, nici măcar nu le auzi bătăile inimii.

Oamenii de știință spun faptul că pisicile scot această vibrașie din corzile vocale. De cele mai multe ori, în timp ce torc, pisicile reduc stresul și pot trata răni.

PUBLICITATE

 

2. De unde vin anumite animale?

 

Se pare că anumite specii nu au antecesori. Nimeni nu știe de ce, se pare că dinozaurii au dispărut în urma unui cataclism, în urmă cu 65 de milioane de ani. Mamiferele au apărut apoi de nicăieri.

 

3. Vacile au o busolă?

 

Oamenii de știință au descoperit o curiozitate: 70% dintre vaci întorc capul spre nord sau sud atunci când beau sau mănâncă. Acest lucru s-a demonstrat că este adevărat pe toate continentele, indiferent de vreme sau alți factori.

 

4. Ce reprezintă ploaia gelatinoasă?

 

În anul 1994, a avut loc un fenomen extrem de ciudat, în Oakville, Washington. Din cer a început să cadă o substanță gelatinoasă, iar a doua zi oamenii au început să resimtă simptome specifice gripei.

 

Oamenii de știință au analizat substanța și au descoperit că aceasta conținea două tipuri de bacterii, una din ele este specifică tubului digestiv al oamenilor. Ei nu au putut găsi o legătură între această bacterie și substanța care cădea din cer.

 

5. Ce este materia neagră?

 

Aproximativ 27% din Univers este formată din materie neagră. Aceasta nu emite și nici nu interacționează cu radiațiile electromagnetice, așa că este aproape imposibil de detectat.

 

Prima teorie cu privire la această materie a apărut în urmă cu 60 de ani, însă oamenii de știință nu au oferit încă dovezi concrete.

 

6. Câte planete sunt în sistemul solar?

 

De când Pluto a fost exclusă, se pare că au rămas doar 8 planete în Sistemul Solar. Cureaua Kuiper, aflată sub planeta Pluto conține foarte multe pelicule de gheață, mult mai mari decât planeta Pluto. De asemenea, în interiorul acestei curele s-a descoperit o planetă la fel de mare precum Pământul.

 

7. De ce există oameni care își folosesc mâna dreaptă și oameni care folosesc doar mâna stângă?

 

Majoritatea oamenilor folosesc mâna dreaptă (70% până la 95%) dar există și un procent de 5-30% care folosesc mâna stângă. O proporție foarte mică de oameni sunt ambidextrii.

 

Se pare că gena are o influență, însă gena stângacilor nu a fost încă identificată. De asemenea și mediul social poate interveni, de exemplu se întâmplă adesea ca persoanele care scriu cu mâna stângă să fie influențate să scrie cu mâna dreaptă.

 

Citește aici despre părțile corpului pe care nu trebuie să le atingi!

 

8. De ce a fost megafauna distrusă?

 

Animalele gigante au dispărut în urmă cu 10.000 de ani.

 

Există păreri care susțin faptul că de vină a fost climatul, iar alte teorii spun că aceste animale au murit prin înfometare. Oamenii de știință din Alaska au găsit mamuți cu mâncare nedigerată în stomac.

 

9. De ce visăm?

 

Unii oameni cred că visele sunt imagini aleatorii ce se derulează în mintea noastră. Alții sunt de părere că subconștientul este cel care influențează visele. Studiul viselor se numește onirologie, iar oamenii de știință sunt de părere că acestea sunt influențate de elemente ascunse în psihicul uman. Încă nu au descoperit despre ce elemente este vorba.

 

10. Ce este urletul spațial?

 

În timpul unui studiu din anul 2006, oamenii de știință au descoperit un zgomot ciudat, asemeni unui urlet neidentificat. De unde vine acest zgomot? Oamenii de știință au menționat faptul că aceste unde nu proveneau de la un fenomen cosmic.

 

11. De ce avem grupe de sânge diferite?

 

Grupele de sânge conțin antigeni diferiți, însă oamenii de știință nu au niciun răspuns pentru asta. Există o variantă, aceea că grupa de sânge poate fi influențată de anumite boli sau de imunitate. Persoanele cu grupa de sânge B sunt mult mai predispuse la contactarea bacteriei E. Coli, iar persoanele cu grupa de sânge 0, au un risc foarte scăzut să moară în urma contactării malariei.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE