"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Un cuplu se confrunta cu probleme mari de sănătate. Bărbatul (fost redactor de ziar) era o personalitate în cercurile muzicale și artistice. Era iubit pentru volubilitatea sa și spiritul său prietenos.

Soția lui se bucura de același respect. Ea era foarte bolnavă (sursa nu indică de ce anume suferea), așa că cei doi s-au mutat la țară, unde trăiau pe jumătate în pustnicie.

Horace, acesta era numele bărbatului, avusese două infarcte, unul dintre ele fiind destul de grav. Soția lui se simțea cu fiecare zi mai rău, iar el profund îngrijorat de starea ei.

PUBLICITATE

Se tot întreba dacă am putea apela la un anume izvor de putere care să ne ajute să ne punem pe picioare, din punct de vedere fizic și să ne dea sentimente noi de speranță și de forță.

Cum vedea el lucrurile, totul era doar o succesiune de descurajări, de înfrângeri.

Dr. Norman Vincent Peale, pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York, fondatorul Institutului pentru Religie și Sănătate-o clinică religio-psihiatrică-și al revistei Guedeposts (care a avut un tiraj de peste 4 milioane de exemplare), i-a dat o rețetă simplă.

Trebuia să citească Noul Testament și Psalmii până când mintea lui avea să fie plină de ânvățăturile lor. I-a oferit și sugestia obișnuită de a memora unele pasaje.

Cu alte cuvinte, Horace a fost sfătuit să-și lase viața în mâinile Domnului, crezând cu toată puterea că Dumnezeu îi dăruia putere. Soția lui trebuia să facă la fel. Ambii trebuiau să creadă cu tărie că erau călăuziți în cele mai nesemnificative amănunte ale vieții lor.

Aveau să creadă și în colaborarea cu medicul lor, dar și în faptul că îndurarea tămăduitoare a lui Iisus Hristos le era destinată. Le-a mai fost sugerat să-și imagineze că puterea tămăduitoare a Marelui Vraci este mereu în ființa lor.

Peale spune că rareori a văzut doi oameni care să creadă cu mai multă inocență copilărească și a căror încredere să fie mai deplină. Biblia i-a entuziasmat. Adesea îi telefonau ca să-i spună de un pasaj minunat pe care tocmai l-au descoperit.

Citește aici cum să te debarasezi de griji în câțiva pași simpli!

Primăvara următoare, Helen, așa se numea soția, i-a mărturisit: “e cea mai splendidă primăvară din viața mea. Anul acesta florile sunt mai frumoase

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!