"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Un cuplu se confrunta cu probleme mari de sănătate. Bărbatul (fost redactor de ziar) era o personalitate în cercurile muzicale și artistice. Era iubit pentru volubilitatea sa și spiritul său prietenos.

 

Soția lui se bucura de același respect. Ea era foarte bolnavă (sursa nu indică de ce anume suferea), așa că cei doi s-au mutat la țară, unde trăiau pe jumătate în pustnicie.

 

Horace, acesta era numele bărbatului, avusese două infarcte, unul dintre ele fiind destul de grav. Soția lui se simțea cu fiecare zi mai rău, iar el profund îngrijorat de starea ei.

 

 

Se tot întreba dacă am putea apela la un anume izvor de putere care să ne ajute să ne punem pe picioare, din punct de vedere fizic și să ne dea sentimente noi de speranță și de forță.

 

Cum vedea el lucrurile, totul era doar o succesiune de descurajări, de înfrângeri.

 

Dr. Norman Vincent Peale, pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York, fondatorul Institutului pentru Religie și Sănătate-o clinică religio-psihiatrică-și al revistei Guedeposts (care a avut un tiraj de peste 4 milioane de exemplare), i-a dat o rețetă simplă.

PUBLICITATE

 

Trebuia să citească Noul Testament și Psalmii până când mintea lui avea să fie plină de ânvățăturile lor. I-a oferit și sugestia obișnuită de a memora unele pasaje.

 

Cu alte cuvinte, Horace a fost sfătuit să-și lase viața în mâinile Domnului, crezând cu toată puterea că Dumnezeu îi dăruia putere. Soția lui trebuia să facă la fel. Ambii trebuiau să creadă cu tărie că erau călăuziți în cele mai nesemnificative amănunte ale vieții lor.

 

Aveau să creadă și în colaborarea cu medicul lor, dar și în faptul că îndurarea tămăduitoare a lui Iisus Hristos le era destinată. Le-a mai fost sugerat să-și imagineze că puterea tămăduitoare a Marelui Vraci este mereu în ființa lor.

 

Peale spune că rareori a văzut doi oameni care să creadă cu mai multă inocență copilărească și a căror încredere să fie mai deplină. Biblia i-a entuziasmat. Adesea îi telefonau ca să-i spună de un pasaj minunat pe care tocmai l-au descoperit.

 

Citește aici cum să te debarasezi de griji în câțiva pași simpli!

 

Primăvara următoare, Helen, așa se numea soția, i-a mărturisit: “e cea mai splendidă primăvară din viața mea. Anul acesta florile sunt mai frumoase ca niciodată (…), verdele frunzelor mi se pare mai intens, iar păsările n-au cântat niciodată atât de melodios.”

 

Chipul femeii, relatează Norman Vincent Peale în cartea “Forța gândirii pozitive”, la care mă voi întoarce ori de câte ori voi simți nevoia unui sfat, era invadat de o lumină extatică, spiritul ei renăscuse. Și, zi de zi, a început să se însănătoșească și fizic, recuperând o mare parte din puterea pierdută.

 

Forța ei creatore înnăscută a izbucnit brusc, iar viața ei a căpătat un nou înțeles.

 

Cât despre Horace, el nu a mai avut probleme cu inima, iar energia fizică, mentală și spirituală de care se bucură acum îl recomandă ca fiind o persoană deosebit de plină de viață.

 

Oriunde ar merge, ei le oferă celor din jur un straniu sentiment de înălțare sufletească.

 

Ce secret să fi descoperit acest cuplu greu încercat? Pur și simplu au învățat să se inspire din Puterea Superioară, unul dintre cei mai uluitori factori din experiența umană.

 

Vezi și ce semnificație are dacă l-ai visat pe Dumnezeu!

 

Această putere stă oricui la îndemână. Dacă vă deschideți sufletul în fața ei, vă va năvăli în suflet ca un torent puternic. Oricine poate avea acces la ea.

 

Este o infuzie de putere care mătură totul înaintea ei, înlăturând frica, ura, boala, slăbiciunea, înfrângerea morală, împrospătându-vă și întărindu-vă cu sănătate, fericire și bunătate.

 

Formulați-vă problema! Cereți o anumită rezolvare! Fiți convinși că obțineți raspunsul!

 

De ce să ne lăsăm înfrânți când suntem liberi să ne extragem seva din Puterea Superioară? Mesajul vi-l transmite cineva convins că poate fi de folos tuturor.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE