"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Pe vremuri, prietenia era prietenie. Fiecare am testat acest lucru. În zilele actuale, afirmația s-ar putea lovi de câteva contraargumente.

Dintr-un număr de 10 prieteni adevărați, e posibil să nu mai avem decât unul sau, într-un final, să nu mai rămână nici ăla. Cunoaștem motivele, nu mă hazardez să le inventariez.

asculta pe cel de langa tine

Totuși, țin să spun că nu vom înceta să căutăm pe cineva de care să ne legăm printr-o afecțune aparte, care să ne susțină și să ne iubească indiferent de schimbările ce se petrec în viața noastră.

Că am devenit mai săraci, că nu mai suntem utili ca înainte (atunci când ieșim la pensie, de exemplu). Adică, să găsim un prieten prezent și la bine și la greu.

Însă, la rândul nostru știm să fim ceea ce pretindem? Acel prieten bun care la nevoie se cunoaște?

PUBLICITATE

Ca moștenitori ai învățăturii lui Iisus, suntem chemați să ne iubim aproapele ca pe noi înșine, chiar dacă nu ne este prieten.

Atunci când vrem să dăm ascultare acestei chemări, cel mai simplu principiu este de a-ți iubi aproapele în același fel cum ne-am dori să fim iubiți, de a-i acorda aceeași atenție, același interes, așa cum ne-ar plăcea să le primim.

Însuși Iisus Hristos a spus: “ceea ce vreți să vă facă vouă oamenii, faceți șI voi lor asemenea.” Este un lucru foarte important de înțeles. Nu ne putem aștepta să fim tratați ca un rege, dacă noi îi tratam pe ceilalți din jur ca pe niște slugi.

Știind acest lucru, putem învăța să ne bizuim pe câteva calități

Fiți buni!

Orice tată își dorește ca ai săi copii să se iubească unii pe alții. Dumnezeu vrea să ne iubim aproapele, fiindcă și el este copilul Lui. În ochii Mântuitorului viața sa are același preț cu a noastră.

Priviti-i cu atenție pe oamenii ce vă iubesc. Cu certitudine astfel de persoane s-au arătat de multe ori gata să vă sară în ajutor la nevoie și este imposibil sa nu vă amintiți de toate astea.

Învățați în egală măsură să fiți și voi buni și să împrăștiați dragoste în jur, prin atenția acordată celui cu care intrați în contact, printr-un simplu zâmbet sau trecând direct la fapte.

Invățați să vedeți ce-i în jurul vostru!

Când într-o zi

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE