"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Hemoroizii cauzează mult disconfort şi durere, iar sedentarismul şi munca de birou îi predispune pe mulţi oameni la astfel de probleme.

 

Cea mai indicată metodă de a scăpa de hemoroizi

 

Este foarte important să tratezi hemoroizii imediat ce apar ca să le grăbeşti vindecarea şi să previi complicaţiile. Dacă nu vrei să apelezi la soluţii farmaceutice pentru hemoroizi, există şi remedii de casă care te pot scoate din încurcătură.

 

Iată cele mai indicate remedii casnice pentru vindecarea hemoroizilor:

 

calmeaza inflamarea hemoroizilor

 

– Ulei de cocos şi mujdei de usturoi – Amestecă-le bine şi toarnă pasta în forme pentru supozitoare, după care păstrează-le la congelator. Administrează rectal câte un supozitor de fiecare dată când durerile şi usturimea se înteţesc. Supozitoarele preparate astfel au efect analgezic şi antiinflamator.

 

– Menţine o igienă locală impecabilă – Zona afectată trebuie curăţată şi dezinfectată cu regularitate, mai ales dacă leziunile sunt supurative sau hemoragice. Poartă lenjerie intimă din bumbac, şi schimb-o cât mai des, chiar de mai multe ori pe zi, dacă este cazul.

 

– Fă zilnic băi calde pentru şezut – Băile pentru şezut sunt foarte indicate pentru hemoroizii externi. Cel mai indicat este să faci o baie locală timp de 10-15 minute imediat după defecaţie. Adaugă la apă puţină sare amară, sare de mare, sau sare gemă de masă. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte!

PUBLICITATE

 

– Ia laxative uşoare – Laxativele uşoare înmoaie scaunele şi previn, astfel, iritaţia şi inflamaţia din timpul defecaţiei. Majoritatea hemoroizilor se rup şi sângerează la eliminarea scaunelor tari!

 

– Schimbă hainele cât mai des – Nu este suficient să schimbi doar lenjeria intimă; şi pantalonii trebuie schimbaţi cât mai des. Îmbrăcămintea purtată se poate contamina uşor cu scurgerile hemoroizilor supurativi sau hemoragici, ceea ce poate favoriza iritaţia şi infecţiile la frecarea materialului textil cu pielea vătămată.

 

– Foloseşte cuburi de gheaţă ca să calmezi durerea – Dacă suferi de hemoroizi interni, introdu în rect granule mici de gheaţă ca să reduci inflamaţia şi să amorţeşti locul iritat. Pentru hemoroizii externi, este suficient să menţii cuburi de gheaţă în contact cu pielea timp de 1-2 minute.

 

– Foloseşte unguente cu aloe vera – Planta de aloe are efecte calmante, dar şi proprietăţi antifungice, antiinflamatorii şi antiinfecţioase puternice. Masează o cantitate mică de unguent sau gel pe zonele afectate de hemoroizi folosind un tampon de vată sau un şerveţel moale. Până la calmarea leziunilor, este bine să faci până la 3 aplicaţii pe zi.

 

Citește aici cele 5 simptome ale cancerului de colon pe care mulți le ignoră!

 

– Aplică ulei sau tinctură de hamamelis – La fel ca în cazul unguentelor cu aloe, este bine să faci zilnic cel puţin 3 aplicaţii locale până la cedarea iritaţiei şi inflamaţiei.

 

– Mănâncă sănătos – Alimentaţia joacă şi ea un rol deosebit de important. Cel mai indicat este să mănânci zilnic multe legume şi fructe crude. Fibrele alimentare înmoaie scaunele şi uşurează excretarea acestora.

 

– Bea suficiente lichide – Hidratarea adecvată este importantă în primul rând pentru înmuierea scaunelor. Apa plată este cea mai indicată alegere, dar o poţi combina cu zeamă de lămâie sau suc de portocale.

 

– Înghite o jumătate de linguriţă de nucşoară în fiecare dimineaţă şi seară – Nucşoara s-a dovedit a fi de real folos pacienţilor cu hemoroizi, întrucât sprijină vindecarea leziunilor.

 

– Fă mişcare cât mai des – Este important să faci zilnic puţină mişcare ca să îmbunătăţeşti digestia şi motilitatea intestinală. Astfel poţi preveni reapariţia hemoroizilor.

 

Vezi aici cum poți să cureți colonul ca să eviți îmbolnăvirile!

 

Aceste metode simple pot fi de mare ajutor pentru calmarea durerilor şi reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi. Dacă remediile descrise de noi nu produc o ameliorare considerabilă în decurs de o săptămână de la folosire, te sfătuim să ceri sfatul medicului şi să iei şi un tratament medicamentos adecvat ţie.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...