"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Hemoroizii cauzează mult disconfort şi durere, iar sedentarismul şi munca de birou îi predispune pe mulţi oameni la astfel de probleme.

Cea mai indicată metodă de a scăpa de hemoroizi

Este foarte important să tratezi hemoroizii imediat ce apar ca să le grăbeşti vindecarea şi să previi complicaţiile. Dacă nu vrei să apelezi la soluţii farmaceutice pentru hemoroizi, există şi remedii de casă care te pot scoate din încurcătură.

Iată cele mai indicate remedii casnice pentru vindecarea hemoroizilor:

calmeaza inflamarea hemoroizilor

– Ulei de cocos şi mujdei de usturoi – Amestecă-le bine şi toarnă pasta în forme pentru supozitoare, după care păstrează-le la congelator. Administrează rectal câte un supozitor de fiecare dată când durerile şi usturimea se înteţesc. Supozitoarele preparate astfel au efect analgezic şi antiinflamator.

PUBLICITATE

– Menţine o igienă locală impecabilă – Zona afectată trebuie curăţată şi dezinfectată cu regularitate, mai ales dacă leziunile sunt supurative sau hemoragice. Poartă lenjerie intimă din bumbac, şi schimb-o cât mai des, chiar de mai multe ori pe zi, dacă este cazul.

– Fă zilnic băi calde pentru şezut – Băile pentru şezut sunt foarte indicate pentru hemoroizii externi. Cel mai indicat este să faci o baie locală timp de 10-15 minute imediat după defecaţie. Adaugă la apă puţină sare amară, sare de mare, sau sare gemă de masă. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte!

– Ia laxative uşoare – Laxativele uşoare înmoaie scaunele şi previn, astfel, iritaţia şi inflamaţia din timpul defecaţiei. Majoritatea hemoroizilor se rup şi sângerează la eliminarea scaunelor tari!

– Schimbă hainele cât mai des – Nu este suficient să schimbi doar lenjeria intimă; şi pantalonii trebuie schimbaţi cât mai des. Îmbrăcămintea purtată se poate contamina uşor cu scurgerile hemoroizilor supurativi sau hemoragici, ceea ce poate favoriza iritaţia şi infecţiile la frecarea materialului textil cu pielea vătămată.

– Foloseşte cuburi de gheaţă ca să calmezi durerea – Dacă suferi de hemoroizi interni, introdu în rect granule mici de gheaţă ca să reduci inflamaţia şi să amorţeşti locul iritat. Pentru hemoroizii externi, este suficient să menţii cuburi de gheaţă în contact cu pielea timp de 1-2 minute.

– Foloseşte unguente cu aloe vera – Planta de aloe are efecte calmante, dar şi proprietăţi antifungice, antiinflamatorii şi antiinfecţioase puternice. Masează o cantitate mică de unguent sau gel pe zonele afectate

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!