"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + nine =

16 + seventeen =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Spovedania este una dintre cele mai importante taine,după cum ne spun preoţii şi cărţile sfinte. Este o taină pentru că ea nu se face în public,ea se face doar în faţa preotului duhovnic.

 

Spovedania este,de fapt, o recunoaştere a păcatelor noastre, dorinţa a ne îndrepta şi apoi respectarea canonului dat de preotul duhovnic,în funcţie de păcatele noastre.

 

de ce sa ne spovedim la biserica

 

Preotul joacă aici un rol foarte important.Ne spovedim înainte de sărbătorile mari de peste an (Crăciun,Paşte) sau ori de câte ori este nevoie. Prin această taină,ne eliberăm sufletul de tot ce am făcut împotriva poruncilor lui Dumnezeu şi,după spovedanie, păcatele ne sunt iertate.

 

Cât de important este să ne spovedim ?

 

Trebuie să ştim de la început că toată lumea greşeşte,deci nimeni nu este fără de păcat. De aceea, recunoaşterea păcatelor face parte din viaţa noastră de creştin,este normal să fie aşa şi uneori, chiar ni se recomandă să o facem.

 

Renunoasterea păcatelor trebuie să se facă cu căinţă,adică cu părere de rău că le-am făcut şi trebuie recunoscute toate. Orice gând rău,vorbă rea sau faptă împotriva aproapelui nostru şi chiar împotriva noastră intră în categoria păcatelor.

 

Înainte de a merge la spovedanie,trebuie să ne pregătim, adică să încercăm să ne amintim ceea ce am păcătuit. Părintele duhovnic ne ascultă şi,uneori, mai pune şi întrebări suplimentare,atunci când consideră că ar mai trebui adăugat ceva şi apoi dă un canon, pe care trebuie să îl respectăm cu sfinţenie.

 

Acest canon are rolul de a ne ajuta să ne conştientizăm mai bine faptele şi să nu le mai repetăm.

 

Citește aici despre vorbele lui Arsenie Boca – Când viața pare cumplită, fă-ți un ceai și bea-l din cea mai draguță ceașcă!

 

Spovedania trebuie făcută de bunăvoie şi cu umilinţă

 

Ducându-ne de bunăvoie să ne spovedim, suntem mult mai deschişi în faţa părintelui duhovnic. De asemenea, spovedania trebuie să fie făcută cu umilinţă. Nu trebuie să încercăm să dăm vina pe alţii pentru faptele noastre,oricare ar fi fost provocările.

 

Nu noi judecăm a cui a fost vina, noi trebuie să găsim o cale pentru a ne elibera sufletul de acea faptă. Judecată o face doar Dumnezeu şi El este singurul care o face drept. După mărturisire, noi

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.