"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

echilibrează nivelurile de colesterol şi trigliceride, şi are efect vasodilitator, astfel că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. În plus, cuprul este recunoscut pentru proprietatea sa de a preveni formarea plăcilor arteriale, una din cauzele principale de apariţie a bolilor cardiace.

9. Reglează funcţiile cerebrale

Neuronii sunt acoperiţi cu un înveliş denumit teacă de mielină, ce contribuie la transmiterea de semnale electrice între celulele cerebrale. Cuprul ajută la sintetizarea unei clase de lipide denumite fosfolipide, necesare formării tecii de mielină. Astfel, cuprul poate îmbunătăţi funcţionarea creierului prin eficientizarea transmiterii de semnale cerebrale. În plus, are rolul de a preveni crizele convulsive.

10. Reduce durerile de artrită

Proprietăţile antiinflamatoare puternice ale cuprului ajută la ameliorarea durerilor de artrită şi artrită reumatoidă. În plus, cuprul întăreşte oasele şi sistemul imunitar.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.