"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

În pofida unei alimentații echilibrate, a practicării diferitelor tipuri de exerciții, a consultării nutriționistului, nu reușim să atingem rezultatele sperate în materie de greutate, sigur ne întrebăm ce se întâmplă și care sunt motivele ce pot încetini pierderea kilogramelor dorite.

Haideți să aruncăm o privire asupra unor cauze a fenomenului aflat, recunoaștem, în atenția tuturor persoanele de sex feminin!

infometarea nu te ajuta sa slabesti

O dietă de lungă durată

Dacă regimul strict pe care vi l-ați impus este de lungă durată, corpul va arde mai încet caloriile, “propunându-și” să facă și economii.

PUBLICITATE


Abuzul de produse mai sărace în grăsimi

Produsele cu 0% grăsime nu ne ajută să slăbim. Dimpotrivă! Chiar daca poartă denumirea de “sărace în materii grase”, ele conțin zahăr sau edulcoranți care cresc nivelul caloriilor și astfel ne îngrășăm mai mult.

Înainte de a le cumpăra, va trebui să verificam cu atenție etcicheta și să vedem dacă ele nu au în compoziția lor multe grăsimi și zahăr. 

Citește aici cum să reajustezi nivelurile hormonale ca să topești grăsimile!

Hrană insuficientă

Organismul s-a obișnuit cu porții mici și restricții calorice. De-a lungul regimului, va începe să stocheze de teamă să nu rămână fară rezerve și se va mulțumi cu ceea ce îi dăm.

Mese foarte copioase

Cea mai bună metodă de a afla dacă mâncăm prea mult este de a ține un jurnal alimentar. În fiecare zi, notăm într-un carnețel toate alimentele pe care le consumăm. Numai așa putem analiza cantitățile etc.

Propunerea unor obiective excesive

Este normal să ne propunem să atingem o anumită greutate și să să ajungem la ea progresiv. Ultimele kilograme sunt adesea cel mai greu de dat jos. Însă, ar trebui să fim mândre/mulțumite că deja am ajuns la o greutate ce ne satisfice (ne simțim bine-cu toate că nu este cea fixată când am luat startul dietei).

Mâncăm, chiar dacă nu ne este foame

Se întâmplă oricui să nu-i fie foame, dar ne așezăm totuși la masă, fiindcă a sosit ora și nu vrem să sărim peste un prânz, de exemplu. Trebuie să învățăm să facem diferența între a ne fi foame și dorința de a mânca.

Nu bem suficientă apă

Apa în sine nu ne ajută să slăbim, dar este esențială în adoptarea unui stil

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!