"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × one =

three + 9 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Dacă vă simțiți tensionați într-o zi, după ce ați venit de la serviciu, ați face bine să vă așezați câteva minute în fața televizorului și să priviți un documentar despre animale și natură.

 

“Rețeta” aparține cercetătorilor americani care au demonstrat că are eficacitate sigură asupra nivelului de stres și a stării de bine la omul modern.

 

priveste la emisiuni cu animale pentru a avea o minte sanatoasa

 

Echipe de la două universități din Statele Unite ale Americii au studiat în colaborare cu BBC Worldwide Global Insight Team efectul documentarelor cu animale aflate în mediul lor natural asupra stării de confort fizic și psihic a telespectatorilor.

 

Au fost supuși testului 7.500 de participanți din Regatul Unit al Marii Britanii, SUA, Singapore, India, Australia și Africa de Sud.

 

Unii au vizionat câteva minute documentare despre animale sălbatice, în timp ce alții au privit anumite secvențe din seriale dramatice sau chiar știri de actualitate.

 

În tot acest timp, reacțiile și “microexpresiile faciale” le-au fost înregistrate cu ajutorul unei camere web.

 

Scopul urmărit a fost evaluarea în timp real a nivelului emoțiilor (furia, uimirea, frica, mânia sau dezgustul).

 

Citește aici și cum să îmbunătățești capacitatea de memorare!

 

După vizionări, voluntarii au fost întrebați ce au simțit și s-a ajuns la concluzia că spectatorii documentarelor despre animale aveau cea mai importanta scădere a nivelului de stres cât și un nivel crescut de emoții pozitive (bucurie, amuzament sau curiozitate).

 

O altă informație relevată de respectivul studiu este că impactul acestui gen de documentare este mai puternic la femei decât la bărbați, precum și la tineri (16-24 de ani).

 

Potrivit profesorului Dacher Keltner, unul dintre autorii studiului, “aceste variații de emoții provocate de video-uri despre natură sunt semnificative. Se cunoaște că admirația și plăcerea (sentimente dovedite în timpul vizionării) sunt fundamentele fericirii umane”.

 

Nu este prima data când se confirmă că reportajele video despre animale întăresc moralul ființei umane.

Imaginile cu pisicile “care au cucerit internetul” ne sunt deja familiare. Știm cât de utile sunt în combaterea stresului și a depresiei.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.