"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Deși ni se tot spune că pauza de masă este sfântă, mulți dintre noi neglijăm aspectul, apoi ne mirăm că organismul nu mai funcționează așa cum trebuie.

Ba metabolismul este dat peste cap, ba ne plângem de aciditate, de lipsă de vitamine, de balonare etc.

Am listat 10 lucruri/gesturi pe care ar trebui să le uitați definitiv după ce mâncați, ca să nu atrageți niciun fel de afecțiune dintre cele prezentate mai jos:

PUBLICITATE

nu fuma imediat dupa ce mananci

1.Să nu faceți duș imediat

Cum temperatura corporală va crește, veți avea aflux de sânge. Acesta va perturba digestia și va încetini metabolismul. De aceea, este recomandat să așteptați 30 de minute după ce ați stat la masă.

2.Făra nicio țigară

A fuma o țigară imediat după ce ați mâncat echivalează cu a fuma mai multe (astfel crește de 1000 de ori riscul unui cancer). Mai mult, tutunul blochează asimilarea vitaminelor. Prin urmare, beneficiile meselor sunt radiate. Dacă nu reușiți să vă abțineți, așteptați măcar 20 de minute.

3.Evitați să parcurgeți trasee lungi

Pentru că organismul va fi împiedicat să profite din plin de beneficiile meselor și va provoca aciditate gastrică cât și indigestie.


4.Nu mâncați fructe decât după 1-2 ore

Știm că fructele fac parte dintre alimentele care se digeră foarte repede. Consumându-le imediat după mese, ele vor stagna în stomac odată cu celelalte alimente ingerate și vă veți simți balonați. Așteptați 1-2 ore, apoi puteți savura fructele dorite. 

Vezi aici de ce nu este bine să combini aceste alimente între ele! Îți pot face rău!

5.Fără sport

Ar fi o mare greșeală să urcați pe munte, de exemplu, cu stomacul plin. Ați putea antrena sughițul, voma sau chiar mai rău-convulsiile.

6.Nu slăbiți cureaua

Acest gest ar elibera mușchii abdominali și v-ar deterimna să mâncați mai mult. Cel mai bine ar fi să o țineți puțin și să vă trageți burta înapoi. Va deveni mai fermă și mai întinsă.


7.Lăsați guma de mestecat deoparte

Obițnuiți să mestecați gumă puternică de mentă, ca să nu mirosiți a ceapă sau usturoi, să zicem. Acest obicei duce la aerofagie, iar rezultatul va fi flatulența și digestia lentă.


8.Niciun fel de ceai

Mulți beau, după mese, o ceașcă de ceai pentru digestie. De fapt, ceaiul o împiedică. Mai bine, consumați

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!