"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Algele înlocuiesc cu succes legumele în alimentaţia zilnică a sute de milioane de oameni.

 

Algele mărilor şi oceanelor concentrează bogăţii pentru sănătatea şi frumuseţea noastră şi, de aceea, constituie o veritabilă armă împotriva îmbătrânirii, folosite atât extern, cât şi intern.

 

consuma alege marine ca sa fii sanatos

 

Algele au o foarte mare importanţă pentru populaţiile din Orient şi Extremul Orient, dar şi pentru anumite populaţii nordice.

 

Chinezii, japonezii, hawaienii consumă mari cantităţi de alge pentru a-şi echilibra meniurile pe bază de orez şi peşte uscat, dar şi pentru proprietăţile lor antiaging şi afrodiziace.

 

Japonezii cultivă o algă roşie foarte apreciată şi consumată sub numele de “Nori”, care intră în compoziţia supelor, a prăjiturilor, chiar a îngheţatei şi produselor de patiserie.

 

Irlandezii consumă de secole anumite varietăţi de alge roşii sau brune. În Scoţia şi Irlanda se fabrică chiar şi pâine din alge.

PUBLICITATE

 

Francezilor le-au plăcut algele mai degrabă pentru frumuseţe, mai ales în uz extern, alături de alte produse şi extracte marine.

 

Aşa cum se poate observa, algele au fost mai mult sau mai puţin valorificate de a lungul istoriei, mai degrabă de către oamenii care le-au avut la îndemână.

 

În ţara noastră, deşi dispunem la discreţie de algele Mării Negre, nu sunt prea populare în industria cosmetică. Deşi sunt foarte valoaroase, nu există o iniţiativă în acest sens Chiar şi producătorii de cosmetice autohtoni care folosesc algele brune le prefer pe cele importate din Asia!

 

VEZI CE VITAMINE ŞI MINRALE NU TREBUIE SĂ ÎŢI LIPSEASCĂ DINTR-O DIETĂ ANTISTRES

 

În timpurile modern au început să fie administrate şi intern, pentru efectul depurativ, completând programele de redobândire holistică a frumuseţii.

 

Companiile de cosmetice profesionale recomandă clientelor să însoţească programele de îngrijire externă cu terapii ce presupun administrarea zilnică de extracte de alge, îmbogăţite cu extracte din fructe sau flori diverse.

 

Algele marine sunt de o bogăţie nebănuită, suprinzătoare pentru cei care afirmă ca au fost “prima manifestare a vieţii pe Pământ”.

 

Conţin minerale şi metaloizi din belşug: iod (până la 1% din greutatea lor deshidratate), magneziu, potasiu, calciu, fier, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, strontiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu.

 

Sunt supranumite şi “concentrate de apă de mare”.

 

Algele mai conţin distaze (enzime), vitamine – A,B,C,D1,D2,E,F,K,PP), aminoacizi – acid glutamic, cistină, metionină, valină, tirozină, lizină, acid aspartic, glucide, materii grase, multă clorofilă, mucilagii, substanţe cu proprietăţi antibiotice (prezenţa algelor în apa mării îi conferă acesteia proprietăţi bactericide şi cicatrizante) etc.

 

Proprietăţile algelor sunt, astfel, multiple. Sunt stimulante, favorizează schimburile, tonifică glandele endocrine, au efect de întinerire. Reechilibrează organismul şi întăresc imunitatea. Sunt remineralizante, circulatorii, sunt indicate celor obezi, au proprietăţi antireumatismale, antiinfecţioase, antiguşă, antigută, antiscrofuloză ş.a.m.d.

 

Ca urmare, nu trebuie să fim surprinşi de indicaţiile terapeutice:

 

• Adenite, limfatism (decoct în comprese);

 

• Predispoziţie generală la boli;

 

• Astenii fizice şi intelectuale;

 

• Anemie;

 

• Tulburări endocrine;

 

• Reumatism cronic, artroză;

 

• Dureri, algii;

 

• Tulburări circulatorii;

 

• Prevenţie şi tratament al afecţiunilor cardiace;

 

• Obezitate, celulită (cataplasme de tărâţe şi alga brună pe zonele afectate);

 

• Ateroscleroză, tensiune;

 

• Îmbătrânirea celulelor;

 

• Alergii;

 

• Afecţiuni cutanate;

 

• Rinofaringite;

 

• Afecţiuni pulmonare;

 

• Sechele în urma facturilor;

 

• Rahitism (băi cu alge);

 

• Plăgi (uz extern).

 

Se poate spune că, alături de morcov, măr, pătrunjel, ceapă şi usturoi, algele ocupă un loc fruntaş în categoria alimentelor medicament.

 

CURA ANTI-CANDIDA NATURALA ŞI FOARTE EFICIENTĂ

 

Algele se vând uscate sau în borcane cu destinaţii culinare (cea mai cunoscută este Varecul vezicular- Iarba de mare), dar şi sub formă de pudră sau suplimente (Spirulina, Chlorella – două super alimente).

 

În anul 1962, în Franţa, a fost efectuat un experiment interesant, pe câteva sute de cazuri, asociind în aceeaşi baie alge marine şi un complex de uleiuri esenţiale. S-a constatat că, datorită efectului rapid de pătrundere al uleiurilor, a crescut puterea acţiunii algelor. Acest lucru a fost verificat timp de treisprezece ani.

 

Consumul algelor este incompatibil cu berea şi cu făinoasele.

 

Băile sunt contraindicate în cazul unor maladii infecţioase acute, al inflamaţiilor acute, eczemelor care supurează, tuberculozei, hipertiroidiei, decompensării cardiac şi al anumitor dezechilibre mintale.

 

Sursa – “Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale” – Dr. Jean Valnet

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE