"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Algele înlocuiesc cu succes legumele în alimentaţia zilnică a sute de milioane de oameni.

Algele mărilor şi oceanelor concentrează bogăţii pentru sănătatea şi frumuseţea noastră şi, de aceea, constituie o veritabilă armă împotriva îmbătrânirii, folosite atât extern, cât şi intern.

consuma alege marine ca sa fii sanatos

Algele au o foarte mare importanţă pentru populaţiile din Orient şi Extremul Orient, dar şi pentru anumite populaţii nordice.

Chinezii, japonezii, hawaienii consumă mari cantităţi de alge pentru a-şi echilibra meniurile pe bază de orez şi peşte uscat, dar şi pentru proprietăţile lor antiaging şi afrodiziace.

PUBLICITATE

Japonezii cultivă o algă roşie foarte apreciată şi consumată sub numele de “Nori”, care intră în compoziţia supelor, a prăjiturilor, chiar a îngheţatei şi produselor de patiserie.

Irlandezii consumă de secole anumite varietăţi de alge roşii sau brune. În Scoţia şi Irlanda se fabrică chiar şi pâine din alge.

Francezilor le-au plăcut algele mai degrabă pentru frumuseţe, mai ales în uz extern, alături de alte produse şi extracte marine.

Aşa cum se poate observa, algele au fost mai mult sau mai puţin valorificate de a lungul istoriei, mai degrabă de către oamenii care le-au avut la îndemână.

În ţara noastră, deşi dispunem la discreţie de algele Mării Negre, nu sunt prea populare în industria cosmetică. Deşi sunt foarte valoaroase, nu există o iniţiativă în acest sens Chiar şi producătorii de cosmetice autohtoni care folosesc algele brune le prefer pe cele importate din Asia!

VEZI CE VITAMINE ŞI MINRALE NU TREBUIE SĂ ÎŢI LIPSEASCĂ DINTR-O DIETĂ ANTISTRES

În timpurile modern au început să fie administrate şi intern, pentru efectul depurativ, completând programele de redobândire holistică a frumuseţii.

Companiile de cosmetice profesionale recomandă clientelor să însoţească programele de îngrijire externă cu terapii ce presupun administrarea zilnică de extracte de alge, îmbogăţite cu extracte din fructe sau flori diverse.

Algele marine sunt de o bogăţie nebănuită, suprinzătoare pentru cei care afirmă ca au fost “prima manifestare a vieţii pe Pământ”.

Conţin minerale şi metaloizi din belşug: iod (până la 1% din greutatea lor deshidratate), magneziu, potasiu, calciu, fier, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, strontiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu.

Sunt supranumite şi “concentrate de apă de mare”.

Algele mai conţin distaze (enzime), vitamine – A,B,C,D1,D2,E,F,K,PP), aminoacizi – acid glutamic, cistină,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!