"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol Claudia Bulacu

Această afirmaţie poate părea dură pentru că a minţi este un fapt obişnuit în zilele noastre. Poate că nu există om care să nu fi spus o minciună în viaţa lui,cât de mică,pentru a salva aparenţele sau pentru a se salva el insuşi dintr-o situaţie compromiţătoare.

Minciuna este opusul adevărului şi ori de câte ori ne îndepărtăm de la adevăr, ne îndepărtăm,de fapt, de Dumnezeu.

noi suntem nascuti din adevar

Noi suntem născuţi din Adevăr

După cum observaţi, în această frază cuvântul « adevăr » a fost scris cu majusculă. Aici, vorbim despre adevărul suprem,acela că suntem născuţi din conştiinţă pură,din adevărul pur, şi suntem obligaţi să respectăm adevărul în orice conjunctură. În viaţa ne putem întâlni cu situaţii delicate,când poate vrem să salvăm imaginea cuiva sau când odată spus,adevărul poate declanşa tensiuni sau chiar duşmanii între oameni. Atunci,cum ar trebui să procedăm ?

Adevărul trebuie spus în orice situaţie când aceasta ne priveşte pe noi.

Problemele celorlalţi nu intră în obligaţia noastră

Când o anumită situaţie nu are legătură cu noi, cel mai bine este să nu intervenim deloc pentru că intervenţia noastră ar putea-o agrava,dar dacă de adevărul spus de noi depinde viaţa sau libertatea cuiva,el trebuie spus cu orice preţ. Atunci intervenţia noastră devine utilă şi necesară.

Nu este util să intrăm noi,fără să ne întrebe nimeni, în problemele celorlati,de dragul de a vorbi. Fiecare are drumul lui în viaţă,menirea lui, şi orice intervenţie din afară poate perturba cursul firesc al vieţii celorlalţi.

PUBLICITATE

Citește aici cele 33 de minciuni pe care le credem doar pentru a evita confruntarea cu realitatea!

Adevărul este relativ

Noţiunea de adevăr a fost foarte bine analizată de către filozofi de-a lungul timpului, însă destul de sugestivă este concluzia lui Hermann Hesse (scriitor german,laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1946) : « Nu există realitate în afara celei din lăuntrul nostru. 

Iată de ce atâţia oameni duc o viaţă nereală. Ei iau imaginile din afara lor drept realitate şi nu permit lumii lor interioare să se dezvăluie ». Deci,adevărul ţine de interpretarea fiecăruia,în funcţie de cultură,vârstă,religie etc. Din acest motiv spunem că adevărul este relativ,dar acest lucru este valabil doar pentru oameni.

Pentru Existenţă,adevărul este unul singur şi acest adevăr trebuie

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...