"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

Una din cele zece porunci ale lui Dumnezeu se referă la mărturia micinoasa. A declara un neadevăr împotriva aproapelui nostru este o faptă sancţionată atât de biserica ortodoxă,cât şi de Codul Penal.

 

Este foarte important să spunem adevărul, mai ales când de spusele noastre depinde onoarea sau chiar viaţa cuiva…

 

nu jura stramb in fata judecatorului

 

În calitate de martor,trebuie să fim întotdeauna cinstiţi

 

Pe rolul judecătoriilor şi ale tribunalelor se derulează sute de dosare într-o lună şi tot atâţia martori trebuie să depună depoziţie. Mulţi dintre ei nici nu realizează că fiecare cuvânt pe care îl spun în faţa judecătorului atârnă atât de greu încât persoană acuzată îşi poate pierde chiar şi libertatea. Este foarte important să fim cinstiţi în orice împrejurare,dar mai ales în momentele cheie,că acestea.Dreptatea este o calitate divină,iar cinstea o însoţeşte pretutindeni.

 

Dumnezeu i-a dăruit omului capacitatea de a discerne binele de rău şi adevărul de minciună

 

Dacă el refuză să apere adevărul, preţul este foarte mare:de la boli si chiar până la deces. Lucrurile sunt extrem de simple : cuvintele au o anumită vibraţie. În momentul în care nu spunem adevărul, indiferent ce spunem,chiar si laude, acele cuvinte rostite de noi au încărcătura minciunii,care este negativă în totalitate. La un proces,acele cuvinte false le aud mai multe persoane, deci şi judecătorii, care dau o sentinţă ca urmare a depoziţiei noastre false (asta în cazul în care acest aspect nu a fost deja sesizat în timpul mărturiei).

 

Vezi aici cum minciuna destramă relația cu divinitatea!

 

Sentinţa dată are asupra persoanei vizate o anumită consecinţă ( dacă va fi închis, îşi pierde libertatea şi anumite drepturi ,îi este afectată onoarea,nu îşi mai vede familia,publicul din sala de judecată poate să îl ironizeze etc). Mărturia noastră mincinoasă a creat un lanţ de suferinţe celui în cauză care nu rămân fără ecou,ci se vor întoarce către autor,adică spre noi.

 

Mărturia mincinoasă rămâne ca un blestem în viaţa noastră

 

Dacă am spus neadevăruri despre un om, nu numai în faţa instanţei, chiar şi în viaţa de toate zilele, vom suporta consecinţele pe masura gravităţii celor produse de vorbele noastre. Totul va veni înapoi cu precizie,fără abatere, nimic în plus,nimic în minus. Dacă nu încercăm

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...