"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar nu toate alimentele sunt indicate pe stomacul gol! Dacă unele produse sunt excelente pentru micul dejun, altele trebuie ocolite.

Iată ce trebuie să eviţi:

mananca oua si nuci dimineata ca sa fii sanatos

Sucurile dulci – Cresc glicemia, intensificând senzaţia de foame şi încurajând pofta de dulciuri.

Sucurile carbogazoase – Afectează mucoasa stomacului, reducând vascularizarea şi întârziind digestia.

Roşiile – Evită să consumi roşii la micul dejun dacă suferi de ulcer sau reflux gastrointestinal, deoarece conţin acid tanic şi cresc aciditatea corpului.

Citricele – Aceste fructe irită stomacul şi esofagul.

Produsele de patiserie fragedă – Drojdia conţinută de aceste produse încurajează problemele de stomac, indigestiile şi flatulenţa.

Citește aici ce se întâmplă atunci când bem un pahar de apa pe stomacul gol!

Iată şi lista alimentelor ideale pentru micul dejun:

Hrişca – Făina de hrişcă este bogată în proteine, fier şi vitamine. O poţi folosi la prepararea de clătite, vafele, batoane dulci, etc.

PUBLICITATE

Germenii de grâu – Sprijină digestia, şi numai două linguri furnizează 10% din doza zilnică necesară de acid folic şi 15% din DZR de vitamina E.

Terciul de mălai – Este săţios, ţine de foame, detoxifiază corpul şi reface flora intestinală benefică.

Cerealele integrale (fără drojdie) – Sunt bogate în carbohidraţi complecşi, aşa că sunt ideale pentru prepararea de clătite, vafele şi toast.

Ouăle – Sunt extrem de benefice pentru sănătate şi sunt săţioase, aşa că ţin de foame.

Nucile – Sunt bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, aşa că refac echilibrul pH-ului din stomac şi ameliorează ulcerele gastrice.

Coacăzele – Au un aport caloric scăzut, dar conţin numeroşi nutrienţi. Coacăzele sprijină memoria, reglează tensiunea arterială şi accelerează metabolismul.

Fulgii de ovăz – Protejează mucoasa stomacală de efectul coroziv al acidului clorhidric (sucul gastric). Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre, nutrienţi şi vitamine, reglează nivelurile colesterolului şi accelerează metabolismul.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Ref:

https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/consumption-of-blueberries-with-a-high-carbohydrate-low-fat-breakfast-decreases-postprandial-serum-markers-of-oxidation/1524CD5CED3E23356FCF220D0184B77E

https://www.cabdirect.org/?target=%2fcabdirect%2fabstract%2f19371405235

http://thejns.org/doi/abs/10.3171/2011.10.JNS102122@col.2012.117.issue-1

http://ajcn.nutrition.org/content/70/2/208.short#cited-by

https://www.cabdirect.org/?target=%2fcabdirect%2fabstract%2f19361400283

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE