"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Termenul de „alergie” este folosit pentru a descrie mai multe reacţii ce se pot manifesta în diferite zone ale organismului nostru: pe piele, la nivelul ochilor, la nivelul sistemului digestiv sau al căilor respiratorii.

Tipul simptomelor sau intensitatea acestora variază, în funcţie de starea de sănătate şi de aciditatea organismului fiecărei persoane în parte, de la discrete până la foarte grave, provcând decesul, aşa cum se întâmplă în cazul şocului anafilactic.

Iată câteva soluţii:

• Este sezonul verdeţurilor, schimbaţi dieta şi consumaţi-le mai ales în stare crudă, în salate, în smoothie-uri sau sub formă de suc.

• Dacă suferiţi de alergie şi vă simţiţi ochii iritaţi, nu îi frecaţi, stropiţi-i uşor cu apă rece.

• Pentru a preveni instalarea unei sinuzite, pulverizaţi în nas apă cu sare. Sau pisaţi o ceapă şi cinci ridichi până când se obţine o pastă. Împărţiţi cantitatea în trei părţi, faceţi comprese, pe care le aplicaţi pe tălpi şi pe ceafă. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră. Repetaţi de câte ori este nevoie.

PUBLICITATE

• În perioadele din an care favorizează alergiile, feriţi-vă de mirosurile puternice (vopsea proaspătă, parfumuri tari) şi de substanţe iritante (detergenţi, fumat pasiv, insecticide, poluare).

• O încăpere cu aer cald şi umed este visul mucegaiurilor şi microorganismelor. Spulberaţi-le visul şi menţineţi o temperatură constantă de maxim 21 de grade Celsius şi un aer moderat uscat.

CITEŞTE DESPRE ALTERNATIVA LA DETERGENŢII CLASICI

Alergiile de primăvară

• Evitaţi să ieşiţi la plimbare în zilele însorite de primăvară sau la începutul verii, când aerul este încărcat de polen. Ieşiţi la plimbare mai bine după ploaie, deoarece atunci concentraţia de polen din aer scade.

• Evitaţi să deschideţi geamurile în zori, atunci când polenul se ridică.

• Într-un litru de apă caldă se adaugă o picătură de ulei esenţial de lavandă, una de ulei esenţial de eucalipt şi una de ulei esenţial de muşeţel. Înfăşuraţi-vă capul cu un prosop şi aplecaţi-vă asupra vasului cu infuzia, respiraţi profund timp de câteva minute – inflamaţia gâtului se va atenua şi sinusurile vor fi degajate.

• Pentru a combate febra fânului, amestecaţi bine 60 mililitri oţet de mere, 200 mililitri apă, puţin suc de lămâie şi sucul a patru ridichi trecute prin storcător. Beţi patru pahare pe zi, timp de cinci zile consecutiv.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...