"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × 2 =

thirteen − six =

 

Ghimbirul este o plantă extrem de populară. Originară din India, această plantă a fost extrem de utilizată în decursul ultimilor ani, fiind considerată la fel de cunoscută precum piperul.

 

Oamenii din întreaga lume iubesc ghimbirul, iar Regina Elisabeta, de exemplu nu acceptă ca această plantă să lipsească de pe masa ei.

 

ghimbir crescut in casa metoda

 

Ghimbirul este o plantă ce poate fi cultivată chiar la tine acasă, în ghiveci, putând fi utilizată la prepararea unui număr vast de mâncăruri.

 

Iată cum poți crește acasă ghimbir:

 

Alegerea vasului

 

Cea mai eficientă modalitate de a planta ghimbir este atunci când îl achizitionezi proaspăt. Aceasta ar trebui să aibă cat mai mulți boboci. În cazul în care aceștia sunt puțin verzi, este și mai bine.

 

Alege ghiveciul potrivit! Spre deosebire de alte plante, ghimbirul iubește vasele largi. Rădăcinile sale cresc orizontal, așa că trebuie să alegi un vas încăpător pentru a-i permite creșterea.

 

Citește aici cele mai importante beneficii ale ghimbirului!

 

Cultivare

 

1. Pentru început, pune rădăcina de ghimbir în apă caldă peste noapte pentru a o pregăti de plantare. (Dacă vrei, poți să o lași chiar și câteva zile în apă)

 

2. Umple ghiveciul ales cu un pământ bogat și bine drenat.

 

3. Înfige rădăcina în pământ, cu mugurele îndreptat în sus și acoperă cu pământ 1-2 cm. Udă apoi foarte bine pământul.

 

4. Pune ghiveciul într-un loc cu temperatură constantă, ferit de soare.

 

5. Păstrează solul umed, folosind un pulverizator, sau udându-l puțin câte puțin.

 

6. Ghimbirul crește destul de greu, de-abia după câteva săptămâni ar trebui să vezi mugurașul cum iese din pământ. Continuă să-l uzi în mod regulat, folosind un pulverizator și păstrează-l la căldură.

 

Vezi aici de ce este bine să adaugi ghimbir în cafeaua de dimineață!


Recoltare

 

Ghimbirul poate fi recoltat la 3-4 luni după ce a început să crească. Înlătură pământul de pe margine și taie cantitatea necesară, apoi acoperă din nou cu pământ.

 

Ghimbirul poate fi recoltat în această manieră la nesfârșit. Dacă îl îngrijești bine, vei avea ghimbir proaspăt în permanență!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.