"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

7 + 4 =

three × 2 =

durează de la prânz până a doua zi la micul dejun. Se poate mânca şi numai o dată pe zi, în intervalul 13.00-17-00, de exemplu.

loading...

 

5. Regimul cu trei alimente la fiecare masă. Este un regim care pare uşor de urmat, dar trebuie să fim atenţi la combinaţiile alimentare.

 

6. Regimul cu restricţie calitativă. Se referă la combinarea alimentelor după anumite criterii, iar cantitatea nu se ia în considerare.

 

7. Regimul vegetarian ( exclude produsele de origine animală, dar nu şi subprodusele, adică lapte, brânză şi ouă), regimul vegan (exclude şi subprodusele), regimul de crudiăţi (se consumă produse de orgine vegetală nepreparate termic). Aceste regimuri sunt, de departe, cele mai bune diete. Mâncând numai crudităţi, de exemplu, ne hrănim mai bine, pentru că trebuie să mestecăm alimentele mai multă vreme şi pentru că eliminăm pregătirea mai complicată, cu grăsimi, sosuri şi amestecuri mai greu de digerat.

 

8. Regimul disociat. Se bazează pe constatarea că diferitele sucuri digestive se pot opune unul altuia în acţiunea lor. În linii mari, constă într-un mic dejun compus din fructe proaspete şi oleaginoase, opţional şi lactate fermentate, o masă de prânz alcătuită din legume crude sau fierte şi un produs făinos la alegere (cereale, tăieţei şi cartofi), o cină cu legume crude sau fierte şi o proteină la alegere (de cele mai multe ori de origine animală).

 

Este un regim care favorizează digestia şi este benefic persoanelor care suferă de afecţiuni şi tulburări digestive de orice fel (pentru care, dealtfel, a şi fost conceput), dar este recomandat din ce în ce mai mult ca modalitate de a slăbi.

 

Totuşi, simplificarea excesivă a procesului digestiv poate reduce, pe termen lung, posibilităţile de absorbţie şi fixare a nutrienţilor.

 

9. Regimul hipoazotat. Exclude consumul alimentelor bogate în proteine – de origine animală, dar şi leguminoase sau cereale. Este un regim terapeutic indicat persoanelor care suferă de tulburări hepatice, renale, cutanate, reumatism, calculi.

 

10. Regimul hiocarbonatat. Restricţia vizează zahărul rafinat, zaharurile procesate, alimentele care conţin amidon, precum cerealele, pâinea, pastele, cartofii şi castanele. Zaharurile din alimentele făinoase şi zahărul rafinat sunt prost metabolizate, epuizează ficatul şi pancreasul. Este un regim recomandat persoanelor cu tulburări hepatice, pancreatice ş.a.m.d.

 

PÂINEA PE CARE O MĂNÂNCI ÎŢI AFECTEAZĂ OCHII

 

11. Regimul hipolipidic. Sunt excluse alimentele bogate în grăsimi de origine animală, dar şi oleaginoasele. Este o dietă recomandată persoanelor care au exces ponderal, suferă de tulburări digestive, hepatice şi

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.