"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Tensiunea arterială reprezintă forţa cu care sângele aplică o presiune asupra pereţilor arterelor.

Valoarea ei rezultă din două măsurători: tensiunea maximă, înregistrată când inima se contractă (sistolă) şi tensiunea minimă, înregistrată când inima se decontractă (diastolă).

cum scap de problemele cu inima

O tensiune arterială prea mare (hipertensiune) poate provoca mai multe probleme de sănătate.

Există studii ce demonstrează că la persoanele care nu consumă produse de origine animală, tensiunea arterială are valori normale sau foarte apropiate de cele normale.

La creşterea tensiunii arteriale contribuie fumatul, consumul de alcool şi excesele alimentare.

PREVENŢIA

Iată ce puteţi face, printre altele, pentru a limita consumul de medicamente alopate, care dau dependenţă şi au efecte adverse:

• Consumaţi zilnic usturoi şi ceapă crude, deoarece conţin alicină şi seleniu, compuşi care pot regla tensiunea. În magazinele de produse naturiste există şi comprimate care conţin usturoi şi ceapă.

• Un kiwi pe zi ţine la distanţă hipertensiunea. Este un fruct bogat în potasiu şi se dovedeşte a fi un diuretic 100% natural – acestea sunt numai două motive ce ar trebui sa îi convingă pe hipertensivi să îl consume.

PUBLICITATE

Acest sfat este valabil şi pentru: fructe care conţin potasiu, precum bananele, legume cu frunze verzi, portocale, cartofi, consumate mai ales în stare crudă sau sub formă de suc, seminţe de floarea soarelui.

 

Alte sfaturi utile: 

Nu fumaţi şi nu staţi în preajma fumătorilor, nu consumaţi alcool şi sare, nu faceţi excese alimentare, daţi jos surplusul de kilograme, mergeţi pe jos sau faceţi între 30 şi 60 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată, cel puţin de patru ori pe săptămână.

Fericirea vă apără sănătatea! Starea emoţională afectează direct tensiunea arterială.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...