"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

„Cu cât mai mult îţi utilizezi creierul, cu atât mai mult creier vei avea pentru a fi utilizat”, afirma antropologul american George A. Dorsey.

PUBLICITATE

Pentru aceasta, nu sunt suficiente doar exercițiile cognitive, ci și o reducere a nivelului grasimilor corporale.De-a lungul timpului s-a acordat prea puțină atenție modului în care surplusul de greutate ar putea afecta performanțele creierului.

PUBLICITATE

creierul unei persoane obeze este imbatranit

PUBLICITATE

Efectele obezităţii sunt, însă, atât de complexe, încât nici măcar creierul nu scapă de teroarea grăsimilor.

Creierul unei persoane supraponderale arată cu zece ani mai bătrân decât ar trebui să fie conform vârstei. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge.

PUBLICITATE

Conform BBC, cercetătorii au observat, în cadrul testelor, că pierderea materiei albe (partea care este responsabilă cu transmiterea informațiilor) este asociată cu surplusul de greutate.

PUBLICITATE

Volumul materiei albe a creierului persoanelor supraponderale, diferă semnificativ de cel al persoanelor cu o greutate normală.

Autoarea principală a studiului, dr. Lisa Ronan, a declarat că: „Problema obezității este atât de complexă, încât ne este greu să spunem că știm totul despre cum se manifestă aceasta asupra stării generale de sănătate a organismului. Suntem abia la început de drum pentru a înțelege totul despre cum această situație afectează în mod direct creierul”.

PUBLICITATE

Alte studii independente care s-au făcut pe aceeași temă susțin ideea unei influențe negative pe care surplusul de kilograme o poate avea asupra creierului.

PUBLICITATE

S-a constatat că obezitatea este asociată cu leziuni neuronale (şi pierderi) în zona hipotalamusului, acea regiune a creierului foarte importantă pentru controlul greutăţii corporale.

Urmeaza sfaturile de mai jos si vei ajunge obez!

PUBLICITATE

Grăsimea din jurul taliei are un impact negativ asupra performanțelor mentale ale oamenilor, se arată într-un alt studiu realizat pe mai mult de 6.000 de britanici, pe o perioadă de peste 10 ani. Sunt afectate și dimensiunile cerebrale, nu doar exprimarea cognitivă.

PUBLICITATE

Un studiu efectuat de University School of Medicine din New York a evidenţiat faptul că obezitatea duce la micșorarea creierului.

La această concluzie a ajuns și un grup de cercetători de la Institutul Karolinska, din Suedia, care susține că persoanele obeze au creierul de 4-8 ori mai mic şi prezintă un risc de demență cu 71% mai mare comparativ cu persoanele cu

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]