"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × four =

1 × 4 =

La nivel Mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune arterială. Dintre aceştia, aproximativ 80% sunt conştienţi că au această problemă. Din aceşti 80% dintre bolnavi, doar 52% iau măsuri concrete pentru a-şi ţine tensiunea sub control.

În primii 60 de ani de viaţă, bărbaţii au, în medie, valori mai mari ale tensiunii arteriale. După această vârstă, însă, femeile sunt cele mai predispuse la probleme de hipertensiune.

cum sa reducem tensiunea cu ajutorul unui flexor

Aproximativ 69% dintre pacienţii care suferă primul infarct, 77% dintre cei care suferă primul accident vascular cerebral, şi 74% dintre cei care suferă de insuficienţă cardiacă congestivă au o tensiune mărită. Aşadar, menţinerea în echilibru a tensiunii arteriale scade automat riscul de afecţiuni şi accidente cardiovasculare cu cel puţin 70%, ceea ce este un lucru foarte încurajator!

Mulţi bolnavi întâmpină probleme la ajustarea alimentaţiei. E greu să reduci consumul de sodiu şi cofeină, la fel cum este şi să fii mereu atent să alegi doar alimente care conţin grăsimi sănătoase, dar, în mare parte, ţinerea unui regim strict şi exerciţiile fizice cu intensitate moderată au un efect important asupra coborârii tensiunii arteriale.

Ce se întâmplă, însă, cu persoanele care nu pot recurge la astfel de măsuri pentru a-şi coborî tensiunea?

Ei bine, există numeroase moduri naturale prin care îţi poţi regla tensiunea arterială, însă acesta este unul foarte simplu. Vei avea nevoie doar de un flexor!

Un studiu recent a demonstrat faptul că exersarea musculaturii palmelor are efecte pozitive în această privinţă! Studiul în cauză a presupus pur şi simplu strângerea unui flexor pentru palme timp de 2 minute la 30% din forţa maximă de apăsare. După o pauză de 4 minute, exerciţiul de strângere a flexorului a fost repetat timp de alte 2 minute. Procedeul a fost repetat de 4 ori pe şedinţă, iar şedinţele au avut loc o dată la două zile. Rezultatul? Tensiunea sistolică a coborât.

Așa cum am menționat mai sus, vei avea nevoie doar de un flexor, care poate fi procurat de la orice magazin de articole sportive. Alege un model potrivit dimensiunilor palmelor tale şi care să poată fi acţionat până la capăt cu foarte puţin efort.

Citește aici ce alimente trebuie să eviți dacă ești hipertensiv!

MODUL CORECT DE EXECUŢIE A EXERCIŢIULUI DE STRÂNGERE A PALMELOR PENTRU

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.