"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Ca plantă, orzul verde face minuni, în special dacă se prepară sub formă de suc.

 

Comparativ cu alte plante, are un conţinut 250 ori mai mare de vitamina A decât salata, de 25 de ori mai mult potasiu decât bananele, de 11 ori mai mult calciu decât laptele de origine animală (pe care nu îl recomandăm oricum, din cauza acidităţii), de 11 ori mai mult fier decât ţelina, de şapte ori mai multă vitamina C decât portocala, de zece ori mai multă vitamina B1 decât spanacul. Şi enumerarea ar putea continua….

 

cum ne vindecam cu orz

 

Miracolele sucului de orz verde au fost descoperite de doctorul Yoshihide Hagiwara, absolvent al Univesităţii Kumamote, din Japonia.

 

Citeşte şi DIGESTIA SPECIFICĂ

 

Eficienţa sucului din plante tinere de orz verde în terapia bolilor şi întreţinerea stării de sănătate este rezultatul a treisprezece ani de cercetări intense privind nutriţia, pentru a obţine noi surse de substanţe necesare menţinerii vitalităţii organismului, restabilirii organelor afectate de boală şi împiedicării îmbătrânirii celulelor.

 

Prin compoziţia sa, orzul verde este un aliment foarte valoros, asigurând organismului uman enzime, nutrienţi, vitamine şi minerale.

 

Se poate consuma şi pulberea de orz – o linguriţă din această pulbere se dizolvă în 150-200 ml apă călduţă. Se bea cu înghiţituri mici, bine salivat, cu 30 minute înainte de masă.

 

Cum se prepară?

 

Tulpinile de orz verde, ajunse la înălţimea de 25-30 centimetri (înainte de a face spic), se recoltează (tăind cu secera sau cu alt obiect ascuţit, de la suprafaţa pământului), se spală bine, se taie mărunt, se îmbibă cu puţină apă şi se macină până se obţine o pastă.

 

Pasta obţinută se pune în blender şi se amestecă cu apă pură. Sucul astfel obţinut poate fi folosit ca tratament pentru anemie, afecţiuni oculare, gastrite, ulcer, colită, ciroză, infarct miocardic, diabet, astm bronşic.

PUBLICITATE

 

Citeşte şi CUM PUTEM PREVENI CANCERUL

 

În general, se consumă trei, patru pahare pe zi sau la recomandarea unui specialist naturopat.

 

Se face o cura de trei, patru săptămâni, de două ori pe an, primăvara şi toamna, pentru a da posibilitatea organismului să îşi recapete vitalitatea.

 

Efectele sale remercabile în ceea ce priveşte energia organismului se constată în scurt timp (câteva zile).

 

Sursa: Elena Niţă Ibrian – TERAPIA NATURALĂ (1463 reţete pentru viaţă)

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...