"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + eight =

4 × 2 =

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Sistemul limfatic este compus din glande, noduli limfatici, splină, timus şi amigdale.

 

Acest sistem poartă deşeurile celulare ca o adevărată canalizare, de la ţesuturi în sânge, unde acestea pot fi filtrate de cele două organe principale de detoxifiere ale corpului – ficatul şi rinichii.

 

testul prin care aflii daca sunt probleme in organism

 

Ce trece prin această canalizare? Produşi ai medicamentelor alopate, cu sau fără reţetă, ai drogurilor, ai toxinelor din tutun, alcool şi alimentaţie, ai poluanţilor atmosferici, ai aditivilor alimentari şi chimicalelor folosite pentru curăţenie, înfrumuseţate şi igienă, ai pesticidelor şi alte toxine rezultate din metabolism.

 

Se estimează ca 80% din populaţie are un sistem limfatic leneş.

 

Dacă suferiţi de tulburări ale stării de sănătate, rănile se închid mai greu, aveţi exces de greutate şi celulită, artrită, bursită, dureri de cap, alte dureri ş.a.m.d., este foarte posibil să vă confruntaţi cu un sistem limfatic mai leneş.

 

Pentru a afla dacă rinichii filtrează limfa puteţi face un test al urinei, care este foarte simplu şi la îndemână.

 

Urinaţi într-un borcan sau puneţi urina imediat într-un borcan. Eventual, poate fi lasată 24 de ore, pentru a vedea dacă există sedimente şi dacă acestea se depun pe fundul borcanului.

 

Dacă urina este limpede, de culoare deschisă şi nu are în ea nici un sediment, chiar dacă este lăsată 24 de ore, înseamnă că rinichii nu filtreză limfa.

Dacă urina este de culoare mai închisă, cu sedimente, tulbure, albicioasă, cu depuneri pe fundul borcanului după 24 de ore, înseamnă că rinichii filtrează limfa.

 

Citește aici despre DOCTORIA DJUNEI – CELEBRA VINDECĂTOARE DIN CAUCAZ

 

Aceasta este o veste excelentă, pentru că majoritatea oamenilor au această problemă şi nici măcar nu ştiu, rinichii sunt afectaţi – nu filtrează limfa, suprarenalele sunt slăbite sau epuizate, ceea ce duce la stagnarea limfei acide în organism.

 

Iată ce puteţi face pentru a ajuta rinichii să filteze limfa şi, implicit, pentru a ajuta limfa să „curgă” mai bine:

 

1. Schimbaţi dieta.

 

• Consumaţi fructe şi legume crude pe stomacul gol, pentru o mai bună digestie şi beneficii limfatice maxime. Enzimele şi acizii naturali sunt puternici purificatori ai limfei.

 

• Consumaţi legume veri sau cu frunze verzi, clorofila ajută la purificarea sângelui.

 

• Mâncaţi nuci, migdale, alune de pădure şi seminţe crude de in, dovleac, floarea-soarelui, nesărate, pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.