"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Tot mai multe doamne şi domnişoare se plâng că au avut neşansa să cunoască şi să se lase cucerite de aşa-zişi „parteneri toxici”, şi că experienţele trăite alături de ei le-au marcat, vulnerabilizat şi le-au indus stări de confuzie şi de incertitudine. Bineînţeles, partenerii respectivi erau nocivi de la bun început, dar şi ele au comis, fără să ştie, greşeala de a-i lăsa „să-şi facă de cap”.

Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor, în continuare vă prezentăm un scurt ghid asupra atitudinilor şi comportamentelor pe care trebuie să le revizuiţi ca să nu mai atrageţi în viaţa voastră parteneri toxici.

Iată care sunt principalele greşeli pe care trebuie să le evitaţi:

cum sa scapi de iubitii enervanti

1. Bunătatea dusă la extrem

Nu mai căuta să fii mereu politicoasă şi înţelegătoare indiferent de conjunctură. Nu mai tolera întârzierile sau schimbările de plan impuse pe ultima sută de metri. Dacă manifeşti prea multă înţelegere faţă de partenerul toxic, practic nu faci altceva decât să-l încurajezi să abuzeze mai departe de bunătatea ta.

2. Acordarea de prea multă încredere

Chiar şi cel mai rău om de pe pământ are şi laturi bune, dar nu este deloc constructiv să abordezi relaţia cu un partener toxic prin prisma acestui principiu. Multe femei investesc prea multă încredere în partenerii lor de viaţă, chiar şi atunci când există semne concrete de minciună şi înşelăciune. Nu mai accepta compromisuri şi nu te mai oferi pe tavă unui bărbat egoist, alunecos şi mincinos.

3. Implicarea activă în „salvarea” partenerului de la autodistrugere

Principalele victime ale acestei capcane sunt femeile care duc un stil de viaţă sănătos şi ordonat. Bărbaţii toxici manifestă foarte mult interes pentru această tipologie, asta pentru că, în sinea lor, îşi doresc cu adevărat să-şi schimbe obiceiurile rele (dependenţa de alcool, de exemplu) şi privesc aceste femei ca pe un sprijin valoros pentru ei. Cu toate acestea, oricât de tentată ai fi să te implici în „salvarea” unui astfel de bărbat, stai deoparte! Bărbaţii toxici nu se schimbă niciodată! Chiar dacă fac anumite eforturi în acest sens la început, mai târziu vor reveni la viciile vechi şi partenera va deveni complet inexistentă în ochii lor.

PUBLICITATE

4. Implicarea activă în modelarea partenerului

La fel ca în cazul de mai sus, încetează să mai preţuieşti partenerul toxic

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...