"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 + 14 =

2 × 5 =

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

 

Mătreaţa este formată din scuame albe, fine, ce provin de pe pielea capului. Ele sunt semnul unei micoze la acest nivel şi nu sunt contagioase. Bărbaţii au tendinţa de a face mai des mătreaţă decât femeile, pentru ca pielea capului produce mai mult sebum.

 

Iată câteva tratamene naturale care înlocuiesc cu succes produsele antimătreaţă pline de chimicale:

 

ce sa faci ca sa scapi de matreata

 

1. Puneţi la fiert spanac şi faceţi o cataplasmă pe care o aplicaţi pe cap. Aşteptaţi zece minute, apoi frecaţi părul ca şi cum v-aţi şampona. Repetaţi câteva zile.

 

2. Masaţi pielea capului cu un pumn de sare de mare. Spălaţi părul ca de obicei. Repetaţi de două, trei ori pe săptămână până când mătreaţa dispare.

 

3. Înmuiaţi părul cu ulei de arahide sau de migdale calduţ, apoi aplicaţi suc proaspăt de lămâie. Masaţi pielea capului cu vârful degetelor, pentru ca amestecul să pătrundă bine. Spălaţi apoi părul ca de obicei. Repetaţi o dată pe săptămână până la dispariţia mătreţii.

 

4. Daţi 20 de frunze de urzică prin blender, apoi adăugaţi 30 ml ulei de măsline. Amestecaţi bine, aplicaţi această mască pe păr, masând pielea capului. Lăsaţi să acţioneze zece minute, apoi spălaţi părul ca de obicei. Repetaţi o dată pe săptămână până la dispariţia mătreţii.

 

VEDEȚI AICI CE NE SPUNE PĂRUL DESPRE SĂNĂTATE

 

5. Udaţi părul, apoi aplicaţi ulei de măsline călduţ. Acoperiţi capul cu un prosop cald şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Spălaţi părul ca de obicei. Repetaţi o dată pe săptămână până la dispariţia mătreţii.

 

6. Turnaţi suc de lămâie pe păr şi masaţi apăsat, dar cu mişcări lente, de la baza cefei spre creştetul capului, timp de zece minute. Repetaţi zilnic până la dispariţia mătreţii.


Prevenţie

 

• Masaţi blând pielea capului atunci când spălaţi părul şi clătiţi-l bine înainte de a-l usca;

• Nu zgâriaţi pielea capului cu pieptănul sau cu peria;

• Renunţaţi la permanent, decolorări şi vopsit. Produsele chimice pot irita pielea capului;

 

CITEȘTE AICI FORMULA NATURALA CARE STOPEAZĂ CĂDEREA PĂRULUI

 

Un ultim sfat:

 

Vă mănâcă pielea capului? Rezistaţi şi nu vă scărpinaţi, altfel problema pe care o aveţi cu mătreaţa se agravează.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.