"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Prietenii tăi tocmai au făcut o remarcă și nu ați înghițit-o deloc, chiar dacă nu le-a trecut prin cap să vă rănească. La început vă provoacă râsul, însă foarte rapid începe să vă enerveze.

Despre ce este vorba. Sunteți o persoană foarte supărăcioasă, chiar dacă motivul este lipsit de importanță, reprezintă un fleac.

nu mai avea lipsa de incredere in tine
Foto:wikihow

Nu știți cu adevărat de ce, dar cu certitudine vă face nefericiți. Este de înțeles, pentru că, adesea, susceptibilitatea ascunde lipsa de încredere în sine.

PUBLICITATE

Vă recomandăm să nu vă panicați, cheile pentru a învăța să atenuăm acest defect se află în mâinile fiecăruia dintre noi.

Spuneam de lipsa de încredere în sine

Conform psihologului Christel Petitcollin, persoanele ce au tendința de a se supăra foarte repede sunt cu “stima de sine la un nivel scăzut și în asemenea situație este nevoie mare de recunoaștere a acesteia.”

Nimănui nu-i place să știe că este așa. Când primiți complimente, totul merge bine, dar, de la primele critici, sunteți pierduți. Începeți să vă stresați și să vă enervați.

De aceea, învațați să vă iubiți și să aveți grijă de voi, înlocuind autoflagelarea cu indulgența față de voi înșivă.

În opinia psihiatrului Christophe Andre, “autocompasiunea ne stabilește egoul (conștiința identității unui om) și face posibilă păstrarea energiei, în loc de a pierde timpul în zadar, înfuriindu-ne împotriva noastră.

Iată un scurt exercițiu pentru a fi mai indulgenți cu propria persoană!

Meditați timp de 15 minute, analizând situațiile stresante ale zilei și reacțiile pe care le-ați avut. Nu vă reproșați greșelile, încercați să vă imaginați ce ați putea face altfel.

Autocompasiunea presupune să vă gândiți la copilul din voi, la acel copil ce simte nevoia de a fi protejat și iubit.

Citește aici cum i-a venit in minte imaginea lui Dalai Lama si i-a trecut furia!

Cum să reacționați în fața criticilor

Identificați-vă defectele și calitățile. Ca să ajungeți să vă iubiți cu adevărat, mai întâi învățați să vă cunoașteți bine. Ușor de zis, greu de pus în practică? Încercați un mic exercițiu.

-Luați o foaie de hârtie și notați-vă atât calitățile cât și defectele. Clasați-le, plecând de la cele care vă corespund cel mai mult

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE