"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × one =

nine + 4 =

 

loading...

Orice presiune exercitată asupra rădăcinii radiculare a nervilor lombari poate cauza dureri în zona nervului sciatic.

 

De exemplu, hernia de disc, spondilolisteza, bolile degenerative de disc, stenoza spinală, sau orice anomalie vertebrală, pot tensiona şi inflama nervul sciatic.

 

exercitii pentru durerile de spate

 

Sciatica provoacă simptome de amorţeală a membrelor inferioare, respectiv dureri, înţepături sau amorţeală, care pornesc din segmentul lombar şi radiază către fese şi în jos, de-a lungul nervului sciatic, pe partea posterioară a unui picior. Durerea este constantă şi cronică, ceea ce îngreunează efectuarea anumitor mişcări.

 

Durerile de sciatică se pot agrava chiar şi peste noapte după perioadele lungi de stat în picioare sau aşezat pe scaun, după episoadele prelungite de strănut sau tuse, sau ca urmare a stresului.

 

Iată 2 exerciţii simple care te pot ajuta să scapi de durerile de sciatică:

 

În continuare îţi prezentăm câteva exerciţii uşoare de stretching pentru reducerea inflamaţiei şi durerii. Este important să execuţi mişcările foarte încet şi să amplifici treptat extensia pe timpul respiraţiei.

 

Începe din poziţia culcat pe podea şi îndoaie piciorul dureros. Trage apoi piciorul puţin către umăr. După ce execuţi extensia, menţine poziţia de efort timp de 30 de secunde. La final, îndreaptă picioarele ca să le relaxezi puţin. Execută acest exerciţiu de două ori pe zi.

 

Citește aici cum să faci în casă cel mai puternic unguent pentru durerile de spate!

 

Cel de-al doilea exerciţiu presupune să te întinzi pe spate şi să îndoi ambii genunchi.

 

Îndoaie apoi genunchiul piciorului dureros încet către piept, fără să ridici fundul de pe podea. Încrucişează picioarele şi trage înspre tine piciorul sănătos ajutându-te de mâini. Menţine această poziţie timp de 30 de secunde, apoi revino în poziţia iniţială. Efectuează două astfel de repetări.

 

Un alt avantaj al acestor exerciţii de stretching este că îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi tonifiază musculatura. Efectuarea lor zilnică calmează durerile şi scurtează timpul de recuperare.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.