"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

7 − 5 =

5 + 9 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Ficatul și rinichii sunt organe care au ca sarcină, printre altele, să contribuie la eliminarea toxinelor ce se acumulează în organism și care, pe termen scurt sau mediu, deteriorează calitatea vieții și ne provoacă probleme grave de sănătate.

 

De aceea, este foarte important să știm cum să le ușurăm munca, curățându-le cu regularitate prin metode simple, naturiste.

 

preparate culinare pentru sanatate

 

De data aceasta, nu o plantă anume sub formă de ceai sau în alte variante este cel mai bun remediu pentru curățarea ficatului și a rinichilor, ci supele delicioase din legume.

 

Ceea ce trebuie să facem mai întâi este să alegem alimente cu proprietăți depurative al căror scop este, repet, de a facilita funcționarea normală a ficatului și a rinichilor.

 

Supa din urzici și țelină

 

Urzica este o planta foarte recomandată pentru purificarea sângelui. Aceasta poate fi culeasă din locuri nepoluate și cu mănuși din plastic. De asemenea, o putem procura din magazinele naturiste.

 

Țelina este leguma care îmbunătățește funcționarea ficatului și a vezicii biliare, dar are și efecte de curățare a rinichilor.

 

Supa din păpădie și salată

 

Păpădia conține vitaminele A, B și C, acid folic, potasiu, siliciu, fier și tanin. Este un detoxifiant complet pentru ficat și rinichi. De asemenea, este diuretică, laxativă ușor de digerat. Se poate consuma proaspătă sau uscată.

 

În ceea ce privește salata verde, suntem obișnuți să o consumăm doar ca salată. Însă, o putem găti ca orice altă legumă, fiind astfel mai digerabilă.

 

Salata verde are proprietăți diuretice mari și, de asemenea, ne ajută la reglarea sistemului nervos. Prin urmare, ne asigurăm și o odihnă bună după cină.

 

Citește aici despre supa care arde grăsimile instantaneu!

 

Supa din turmeric și ovăz

 

În afară de faptul că ovăzul da o anumită consistență supei, trebuie să știm că el conține proteine și fibre care ne ajută la eliminarea substanțelor toxice. Cereala este foarte hrănitoare și ajută tranzitul intestinal.

 

Turmericul este un condiment aproape indispensabil în dieta noastră de zi cu zi. Are efecte puternice asupra cancerului, bun antiinflamator, decongestionează ficatul.

 

Supa din ceapă și anghinare

 

Supa de ceapă este o rețetă clasică, utilizată ca medicament, cu proprietăți reconfortante. Ceapa este bogată în minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor sau sulf), cât și în vitaminele A, B, C și E.

 

Ceapa este una

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.