"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Claudia Bulacu

Pentru a răspunde la această întrebare,poate ar fi bine dacă am încerca să definim cuvântul « obligaţie ». Conform dicţionarului, acest cuvânt se referă la o datorie pe care fie o avem noi faţă de cineva,fie o altă persoană sau instituţie o are faţă de noi.

PUBLICITATE

Deci, raportându-ne la noi înşine, avem obligaţii faţă de cineva,adică à priori, avem vreo obligaţie,de exemplu faţă de familie sau faţă de prietenii noştri ?

PUBLICITATE

parintii si copii ne sunt dati

PUBLICITATE

Părinţii şi copiii ne sunt daţi

Părinţii şi copiii ne sunt daţi de către Dumnezeu, adică nu îi putem alege noi şi ,din acest motiv, această legătură este indestructibilă. Până la moartea noastră suntem copilul cuiva şi copilul nostru rămâne al nostru. Ne naştem având o anumită mamă şi un anumit tată,dăm naştere anumitor copii.

PUBLICITATE

Noi poate că vrem să fie fetiţă şi vine un băiat,poate vrem să fie blond cu ochi albaştri,dar el ia trăsături de la rudele soţului,care nu au ochii albaştri etc. În concluzie, aici nu prea avem liber arbitru. Ne iubim şi ne acceptăm părinţii şi copiii aşa cum ni sunt daţi,exact pentru că ne sunt daţi de către divinitate. Ruptura de părinţi şi de copii este extrem de dureroasă şi are efecte psihologice dezastruoase în timp.

PUBLICITATE

Faţă de părinţii şi bunicii noştri avem,fără îndoială, obligaţia de a-i respecta şi de a-i sprijini la bătrâneţe,de a le face viaţa mai uşoară,dacă se poate. Avem,de asemenea,obligaţii şi faţă de copiii noştri : să îi îngrijim cât sunt mici,să îi dăm la şcoală, să le îndrumăm paşii,dar să le respectăm şi voinţa lor în alegerea carierei şi a pertenerului de viaţă,de exemplu.

Citește aici Dacă este bine să ne ajutăm semenii!

PUBLICITATE

Restul relaţiilor sunt alegeri

PUBLICITATE

În privinţa relaţiilor de prietenie,de serviciu,de vecinătate, ele sunt libere,adică suntem în măsură să facem noi selecţiile,nu ne sunt impuse. Prin urmare, o căsătorie este liber consimţită (cel puţin în ţările în care nu sunt impuse), noi suntem liberi să ne alegem partenerul de viaţă şi suntem liberi,de asemenea, să hotărâm dacă acest partener va rămâne lângă noi toată viaţa sau ne vom despărţi la un moment dat,dacă relaţia nu mai funcţionează.

Relaţiile de serviciu sunt,de asemnea,libere. Nu suntem sclavi, putem demisiona oricând.

PUBLICITATE

Prietenii sunt persoane pe care

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]