"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

După cum se şi numeşte,liberul arbitru se referă la libertate, libertatea de a alege între ceva şi altceva. Această posibilitate am primit-o în dar din partea Creatorului şi ea ne însoţeşte de la naştere până la dispariţia noastră.

PUBLICITATE

Este unul dintre cele mai puternice şi importante cadouri pe care Existenţa ni le putea dărui şi este fundamentală pentru viaţa noastră. Problemele apar atunci când această libertate nu este folosită cum trebuie, adică atunci când facem alegeri greşite.

ce inseamna o alegere gresita

PUBLICITATE

Ce înseamnă o alegere greşită ?

PUBLICITATE

Pentru a explica ceea ce este bun şi ceea ce este rău ar trebui să definim,mai întâi, cele două noţiuni. Când spunem « bun » ne gândim,automat,la un lucru pozitiv,care ne aduce bucurie şi împlinire. Când spunem « rău »,evident, este invers.

PUBLICITATE

Ce ne poate aduce bucurie ? Toate acţiunile noastre care sunt în acord cu legile Universului. Altfel spus, respectând legile create de Dumnezeu,valabile pentru toată creaţia Lui,nu ne va fi decât bine. Orice abatere,cât de mică,de la aceste legi ne aduce neplăceri. Acestea sunt,în linii mari, cele două concepte,de alegeri bune şi alegeri greşite.

Prin liberul arbitru, devenim responsabili pentru tot ce se întâmplă în viaţa noastră

PUBLICITATE

Poate că acum putem înţelege de ce,uneori, nu este bine să intervenim în viaţa cuiva. Întotdeauna este bine să ajutăm,dar fără a ne impune punctul nostru de vedere. Fiecare dintre noi,având la îndemână acest minunat cadou al libertăţii de acţiune, avem ,deci, posibilitatea de a alege.

PUBLICITATE

Aceste alegeri le facem în funcţie de ceea ce credem noi că este bine pentru noi sau pentru ceilalţi, le facem în funcţie de credinţele şi experienţele pe care le avem, de modul în care am fost educaţi de către părinţi,de şcoală,de societate. 

Uneori, părinţii nu au fost exemple bune pentru noi, alteori,chiar un profesor ne-a deturnat convingerile (şi-a impus punctul de vedere într-un mod prea autoritar,făcând loc unei timidităţi care ne va urmări chiar şi ca adulţi).

PUBLICITATE

Prin urmare, dat fiind « bagajul » emoţional şi informaţional propriu,acţionăm crezând că aşa este cel mai bine. Însă nu totdeauna este cel mai bine… 

PUBLICITATE

Ce este de făcut ? 

Putem apela la cunoştinţe,la prieteni,la părinţi pentru a ne da un sfat şi,de cele mai multe ori, sfaturile sunt bine intenţionate,însă o persoană din afară ar

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]