"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Să mai consumăm oare carne de pui?

 

Carnea de pui a fost foarte mult timp numită ca fiind cea mai bună sursă de proteine, însă în zilele noastre, lucrurile nu mai stau la fel, deoarece puii sunt injectați cu tot felul de substanțe ce ne pot pune viața în pericol.

 

Totuși, alegerea pentru consum a cărnii de pui este mai bună în comparație cu consumul de carne procesată? Poate că da, poate că nu…

 

pieptul de pui este plin de antibiotice

 

Nu putem spune că puiul nu conține nutrienți importanți precum Vitamina C, B, seleniu, calciu, ion, zinc, magneziu, fosfor sau potasiu, însă este foarte important să aflăm cum a fost hrănit.

 

Specialiștii spun că oamenii ar trebui să limiteze consumul de carne de pui, la o porție o dată la 2 zile, însă trebuie luați în calcul mai mulți factori înainte de a prepara aceste alimente.

 

1. Infestarea cărnii

 

Carnea poate fi infestată cu bacterii care germinează în carnea din pui. Studiile realizate în Europa și America au rezultate înspăimântătoare: aproximativ 97% din carnea de pui este infestată.

PUBLICITATE

 

2. Contaminarea cu E-Coli

 

E-Coli este o bacterie care duce la apariția simptomelor precum diaree, febră sau frisoane. Pe lângă toate astea, bacteria poate infecta plămânii, determinând afecțiuni precum pneumonia.

 

Cercetările arată că bacteria E-Coli din carnea de pui nu este una obișnuită, ci este un tip rezistent la antibiotic, deoarece puii sunt injectați adesea cu antibiotice.


3. Conținutul de colesterol

 

Poate că puiul fără piele are mai puțin colesterol decât carnea de porc, însă asta nu înseamnă că este un produs complet sănătos.

 

Deci cum putem menține nivelul optim de colesterol?

 

• Înlocuiește puiul cu proteine vegetale.

 

• Consumă în schimb pește.

 

Încearcă să nu prăjești puiul! Este de preferat să îl prepari la grătar sau la cuptor.

 

4. Rezistență la antibiotic

 

Aceasta este o reală problemă, ce se datorează injectării puilor cu substanțe ce conțin antibiotice. Consumând astfel de preparate, organismul începe să devină imun la antibiotic și astfel vom fi în incapacitatea de a mai putea trata anumite boli, care până acum erau cu ușurință tratate printr-un simplu antibiotic. Vouă vi s-a întâmplat în ultimul timp să luați antibiotic și acesta să nu aibă efectul de altădată? Poate acesta este răspunsul la această întrebare…

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...