"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Noţiunile de bine şi de rău sunt, prin definiţie, contrare. Pentru a înţelege ce înseamnă fiecare dintre ele,ar trebui să începem prin a le defini. În accepţiunea dicţionarului explicativ, « bine » înseamnă ceva favorabil,avantajos, prielnic,iar răul este exact contrariul. Dar faţă de cine se analizează,de fapt,acest aspect de « favorabil, avantajos » ?

Răspunsul este,de fiecare dată acelaşi :faţă de noi înşine.

dumnezeu ne-a dat totul pentru a trai

Cine poate spune că un lucru este bun sau rău?

Evident,răspunsul corect vine după realizarea unei analize cu privire la respectarea legilor divine. Toate aceste legi sunt universal valabile, ceea ce înseamnă că absolut toţi locuitaorii acestei planete se supun lor,fără excepţii. Respectându-le, ceea ce vine ca rezultat nu poate fi rău.

Nerespectându-le, nu ne vom putea aştepta la consecinţe pozitive pentru viaţa noastră. Cu toate acestea,un rău aparent poate deveni un mare bine în timp. Ceea ce pentru cineva pare catastrofic într-un anumit moment,mai târziu se dovedeşte că a fost doar spre folosul lui acel « rău » care i-a apărut în faţă.

PUBLICITATE


Cum trebuie să privim evenimentele care ne vin?

După cum este lesne înţeles,cele două noţiuni ,de « bine » şi de « rău » sunt relative din punct de vedere uman,însă spiritual discutând, ele nici nu există. Divinitatea nu « discută » în termeni de acest gen,pentru Dumnezeu nu există decât o singură realitate,cea creată de El şi este perfectă.

Viziunea este globală, nu individuală. Viaţa continuă chiar dacă într-o ţară din Europa au murit într-un cataclism 100.000 de persoane,cum,de altfel, va continua,de asemenea, şi dacă vor muri de trei ori mai mulţi. Echilibrul va fi realizat într-o altă parte a globului,unde va fi o explozie a cifrei natalităţii. 

Vezi aici și dacă este bine sau nu să-i iertăm pe cei care ne-au făcut rău!


Dumnezeu ne-a dat totul pentru a trăi

Toate evenimentele din viaţa noastră,ca indivizi, nu au o prea mare importanţă gândind global,dar individual sunt extrem de preţioase. Fiecare viaţă contează în ochii Creatorului,fiecare suflet este evaluat în funcţie de ce a făcut fiecare.

Noi avem obligaţia de a ne găsi menirea în viaţă şi de o sluji cu dragoste şi devotament până în ultimul ceas al vieţii

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!