"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × one =

16 − sixteen =

 

loading...

Cărţile sfinte ne spun că la începuturile lumii a fost cuvântul,adică omul a găsit o cale prin care a putut comunica cu ceilalţi. Evident, pe vremea aceea, vocabularul nu era aşa de bogat ca acum, existau doar câteva cuvinte care exprimau mai multe idei şi,de obicei, cuvintele erau foarte scurte.

 

Pe măsură ce viaţa a evoluat, s-au inventat semne,litere, şi,prin urmare,şi cuvinte. Ştiinţa a dus foarte multe îmbunătăţiri limbii,în general, iar istoria a demonstrat că vocabularele s-au îmbunătăţit datorită migraţiilor popoarelor şi dezvoltării tehnologiei.

 

nu mai vorbi de rau pe altcineva

 

Cuvântul este energie

 

Fiecare literă are în ea o vibraţie sonoră, o energie în permanentă mişcare,ce face posibilă apariţia sunetului. Fiecare sunet are o anumită semnificaţie şi determină anumite reacţii ale celor care le aud. Prin urmare, folosirea unor cuvinte urâte sau jignitoare,determină apariţia de reacţii şi comportamente pe măsură. Dacă vorbele sunt frumoase, călduroase, prietenoase ele pot trezi sentimente şi reacţii pline de iubire şi recunoştinţa.


Cuvintele pozitive pot vindeca bolile grave

 

Dacă vom folosi în permanenţă cuvinte care exprimă mulţumirea,iubirea,aprecierea, acceptarea, ele pot muta munţii din loc. Vibraţiile pozitive sunt capabile să schimbe o realitate dură într-una foarte încurajatoare şi optimistă. O promisiune de iubire poate ţine în viaţă o persoană bolnavă şi o pot vindeca chiar de bolile grave! Dacă un medic îi dă speranţe pacientului său,chiar dacă situaţia nu este chiar bună, acele vorbe pot face minuni.

 

Mobilizează pacientul să lupte, să reziste pentru a se vindeca. Câte situaţii de genul acesta nu s-au văzut ! Câte mame nu au aşteptat până în ultima clipă a vieţii lor sosirea copiilor plecaţi departe ! Speranţa,dar mai ales ,promisiunea acestora că se vor întoarce, a generat o energie atât de mare în organismul mamei,încât i-a prelungit chiar viaţa acesteia !


Cuvintele negative distrug vieţi

 

De cealaltă parte, cu cât vorbim mai urât,mai jignitor,mai descurajator,cu atât îi putem influenţa în rău pe cei din jurul nostru şi le putem genera chiar anumite boli ( supărarea poate duce la depresie şi scăderea stimei de sine,care au o influenţă majoră în viaţa de toate zilele a persoanei în cauză).

 

Se cunosc multe situaţii în care doar o vorbă a distrus o familie,cum,de asemenea, o gravă acuzaţie a generat o întreagă revoltă în sufletul persoanei acuzate care a fost urmată de decizia de sinucidere.

 

După cum observăm,fiecare vorbă are rostul ei şi avem obligaţia de a fi atenţi la tot ce spunem în fiecare moment. Cele mai frecvente sunt bârfele. A bârfi este un act de violenţă subtilă. Simplul fapt de a fi martor la o bârfă,chiar dacă nu participăm direct la ea, are aceleaşi consecinţe.

 

Citește aici de ce atunci când bârfim pe cineva, producem un traumatism persoanei dar și propriului câmp energetic – Serghei Lazarev

 

Toată energia negativă eliberată prin rostirea de afirmaţii contra unei persoane care nu este de faţă şi deci nu are posibilitatea de a se apăra, este catalogată ca fiind împotriva divinităţii pentru că,după cum ştim, în fiecare dintre noi există acea scânteie divină care ne menţine în viaţă.

 

Acesta este un afront adus direct Creatorului şi, ca urmare, pentru a evita unele consecinţe neplăcute ce pot apărea,în cazul unor bârfe, cel mai bun lucru este să părăsim acea conjunctură,acele persoane care bârfesc.

 

Nu este necesar să explicăm decizia de a pleca deoarece,la rându-i, explicaţia poate genera alte discuţii inutile şi,de obicei, sunt negative,pentru că bârfitorii nu pot înţelege adevăratul sens al atitudinii noastre. Dacă ar înţelege,evident,nu ar mai bârfi.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.