"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cunoscute și sub denumirea de milia, punctele mici albe pe care le putem avea pe față sunt frecvente. În general, ele afectează bebelușii și copiii, dar dispar de la sine.

PUBLICITATE

Aceste celule moarte care formează apoi chisturi mici pot afecta deopotrivă adulții și este mai greu să ne debarasăm de ele, chiar dacă sunt complet inofensive.

PUBLICITATE

cum putem elimina punctele inestetice de pe fata

PUBLICITATE

În cazul adulților, mai multe cauze ar duce la apariția punctelor albe pe față: expunerea prelungită la soare, folosirea cremelor bogate în steroizi sau a tratamentelor repetate de îngrijire a pielii, cum ar fi laserul.

Există mai multe modalități de a scăpa de ele…

PUBLICITATE

Mai întâi, se face un gomaj. Se poate amesteca zahăr (agent exfoliant) cu suc de lămâie, cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene.

Exfoliați pielea, așteptați 15-20 de minute, apoi clătiți.

PUBLICITATE

Citește aici și cum puteși scăpa de petele maro de pe piele!

PUBLICITATE

Și alte ingrediente sunt foarte bune pentru piele: uleiul de ricin, mierea, rodia, frunzele de schinduf/fân grecesc, dar mai ales produsele pe bază de ulei esential din arbore de ceai cu rol de dezinfectare a tenului.

Bineînțeles că se impun și câteva măsuri de precauție. Să nu ne expunem prea mult la soare, să nu uităm să ne demachiem înainte de culcare și să facem o baie de aburi, o dată pe săptămână, pentru a îndepărta toate impuritățile de pe piele.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]