"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Nu există niciun dubiu, smartphone-rile sunt un miracol al tehnologiei, având atâtea posibiltati de dezvoltare într-un singur aparat. Însă cum ştim cu toţii, aceste telefoane au o sensibilitate, bateria… după ceva timp trebuie schimbată.

Pentru a folosi cât mai mult bateria telefonului tău, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi:

nu lasa la incarcat telefonul peste noapte

1. Nu îţi lăsa la încărcat telefonul pe timpul nopții

Majoritatea oamenilor comit această greşeală, îşi lasă telefonul la încărcat peste noapte… Este cea mai mare greşeală, deoarece în acest mod bateria telefonului tău va începe să “ţină” din ce în ce mai puţin. Încearcă să-l încarci seara, iar inainte să te culci, scoate-l de la încărcat. Te asigur ca dimineața, chiar dacă nu-l ai încărcat 100%, bateria te va “ține” la fel de mult și în plus, nu se va deteriora în timp!

PUBLICITATE

2. Nu folosi bateria în totalitate

Bateriile cu lithium-ion (Li-ion) sunt concepute să funcţioneze cel mai bine între 30 şi 80%. Ceea ce înseamnă că extremele nu sunt pe placul acestor baterii. Lăsând-o să se descarce complet zilnic, aceasta se va deteriora în timp.

3. Scoate husa când încarci telefonul

Menținerea husei în timpul încărcării duce la supraîncălzire, afectând bateria telefonului.

Citește aici 5 trucuri simple ce vizeaza usurarea folosirii telefoanelor inteligente si imbogatirea experientei multimedia

4. Foloseşte doar încărcătorul original

Îmi pare rău să ţi-o spun, dar nu faci nicio afacere dacă îţi cumperi un încărcător mai ieftin, vei da mai târziu, mai mulţi bani pe o baterie nouă de telefon, deoarece acest încărcător îţi poate distruge bateria. Au existat chiar şi cazuri când telefoanele au explodat din această cauza.

5. Nu îţi încarca telefonul lângă calorifer

Căldura este criminalul numărul 1 al bateriilor, aşa că nu îţi lasa telefonul la încărcat în apropierea unei surse de căldură.

6. Uită de încărcătorul fără fir

Chiar dacă noile metode de încărcare implică o astfel de tehnică, nu îţi recomandăm să o foloseşti! Poate că se încarcă mai repede, însă telefonul tău se va încinge, afectând în timp bateria. Optează pentru cablu!

Acestea sunt metodele prin care te poţi folosi cât mai mult timp de telefonul tău mobil, fără să fie nevoie să-i schimbi bateria!

Despre autor:

Petrut

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE