"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two + 18 =

three × 4 =

Dacă ai un espresor cu capsule de cafea concentrată, cel mai bine e să renunţi definitiv la el. Dragi iubitori ai cafelei instant, iată ce trebuie să ştiţi despre astfel de sisteme:

 

Pot conţine mucegai şi bacterii…

 

cafeaua la aparatele de vcafea este toxica

 

Dacă ai încercat vreodată să goleşti de tot apa din aparat ca să-l cureţi, nu e de mirare că n-ai reuşit: design-ul espresoarelor nu permite asta! Iată ce au declarat purtătorii de cuvânt ai firmei Keurig, un fabricant celebru de astfel de cafetiere: „Odată ce umpli rezervorul aparatelor de cafea, nu mai poţi goli de tot apa din interior. Rezervorul intern al cafetierelor nu poate fi golit.”

 

Acest inconvenient permite înmulţirea bacteriilor şi a mucegaiurilor în rezervorul încorporat. Umiditatea, lipsa luminii şi căldura creează condiţii perfecte pentru dezvoltarea microbilor.

 

Dacă te gândeai să invoci argumentul că apa omoară bacteriile când devine fierbinte, nu te pripi cu concluziile. Din păcate, temperatura apei nu este îndeajuns de înaltă încât să dezinfecteze aparatul pe timpul folosirii. Pentru asta, apa ar trebui să atingă şi să-şi menţină temperatura de fierbere timp de cel puţin un minut.

 

Generaţiile noi de aparate de cafea cu capsule sunt prevăzute cu rezervor detaşabil, aşa că, dacă ai un astfel de model, eşti mult mai ferit de aceste pericole. În caz contrar, te expui zilnic unui risc inutil de contaminare cu microbi.

 

Citește aici despre toxinele ce se regăsesc în cafea!

 

Capsulele de cafea concentrată conţin chimicale periculoase

 

Aici avem şi veşti bune, şi veşti rele. Veştile bune sunt că materialul plastic compozit din care sunt confecţionate capsulele de cafea nu conţin BPA. Veştile rele sunt că plasticul compozit conţine alte chimicale periculoase! Acestea au proprietăţi estrogenice care predispun la dereglări hormonale. Mai mult, folia de aluminiu cu care sunt sigilate capsulele este toxică.

 

Şi să nu uităm că aceste capsule mai sunt şi nereciclabile. În prezent, se estimează că gropile de gunoi adună anual peste 8,3 miliarde de astfel de recipiente folosite, adică suficient cât să înconjuri cu ele pământul de 10 ori!

 

Vezi aici cum îți afectează sănătatea excesul de cafea!

 

Există moduri mai inofensive şi mai sănătoase de a prepara o cafea bună, cel mai indicat fiind, evident, să fierbi cafeaua în ibric!

 

Este adevărat că pierzi mai mult timp făcând asta, dar, până la urmă, folosind metoda clasică tot ieşi mai câştigat.

 

Videoclipul de mai jos prezintă şi alte modalităţi de a te bucura de o cafea bună fără să te expui la pericole:

 

 

 

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.