"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

loading...

Cel mai bun mod de a creşte nivelurile de vitamina B9 în organism constă în consumarea cât mai multor legume cu frunze verzi în stare crudă.

 

Suplimentele de vitamina B9 sunt benefice, dar cea mai oportună sursă de această vitamină rămâne tot alimentaţia naturală. Suplimentele de acid folic trebuie să fie convertite mai întâi în L-5-MTHF, adică o formă activă biologic a folatului, ca să poată penetra bariera hematoencefalică şi să fie apoi utilizate de către toate celulele organismului.

 

Experţii susţin că aproximativ jumătate dintre adulţi au probleme de conversie a acidului folic în forma sa bioactivă ca urmare a unei reducţii enzimatice determinate genetic. Acesta este motivul pentru care cel mai indicat este să alegi suplimente alimentare care conţin nu acid folic, ci chiar folat.

 

Cele mai bune surse naturale de folat sunt spanacul, sparanghelul, brocoliul, frunzele de nap, fasolea, lintea şi mazărea.

 

Zincul este benefic în cazul pierderii bruşte a auzului

 

Potrivit cercetărilor, zincul poate fi de ajutor în tratamentul idiopatiei SSNHL, adică pierderea bruscă a auzului neurosenzorial. Tratamentul acestei afecţiuni include, de obicei, doze mari de steroizi, dar nu există suficiente dovezi că aceste medicamente farmaceutice sunt într-adevăr eficiente şi nici inofensive pentru corp.

 

Din fericire, 47-63% dintre pacienţii cu SSNHL îşi pot recupera auzul. Deşi cauza de fond a acestei afecţiuni auditive rămâne necunoscută, unii cercetători cred că boala s-ar datora unei infecţii virale sau unei patologii imunologice. Astfel s-ar explica şansele mari de recuperare după boală şi faptul că zincul este un bun mijloc de tratament.

 

Proprietăţile antivirale ale zincului oferă protecţie împotriva virusurilor de răceală şi gripă. În plus, zincul stimulează sistemul imunitar, întărind mecanismele naturale de apărare ale corpului împotriva bolilor virale.

 

Un studiu desfăşurat asupra unui grup de 66 de pacienţi cu SSNHL a demonstrat că administrarea de suplimente de zinc asigură o recuperare mult mai bună decât administrarea de tratamente cu corticosteroizi. Proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante ale zincului reduc stresul oxidativ al cohleei, îmbunătăţind astfel auzul.

 

Citește aici cum poți trata tinitusul natural!

 

Cea mai bună sursă de zinc o reprezintă alimentaţia sănătoasă echilibrată

 

Cu toate că simpla creştere a aportului de zinc poate îmbunătăţi auzul, este important să cunoşti şi că excesele de zinc sunt periculoase! Cere sfatul medicului înainte de a lua suplimente de zinc, şi întrerupe administrarea lor dacă manfeşti următoarele simptome:

 

– Probleme legate de absorbţia cuprului şi a altor minerale, care favorizează apariţia anemiei

 

– Dureri de stomac, greaţă, diaree, vărsături

 

Doza zilnică recomandată de zinc este de:

 

– 8 mg la femei (11 mg la femeile însărcinate sau care alăptează)

 

– 11 mg la bărbaţi

 

– 5 mg la copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani

 

– 8 mg la copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani

 

– 3 mg la bebeluşi

 

Una peste alta, cel mai sigur mod de a creşte nivelul seric de zinc este prin intermediul alimentaţiei. Cele mai bune surse alimentare de zinc sunt fructele de mare, carnea de vită, organele animaliere, nucile caju, tahini, seminţele de dovleac, migdalele, spanacul, caşcavalul şi ciupercile crimini.

 

Dintre acestea, cea mai mare doză de zinc o furnizează stridiile (16-182 mg de zinc / porţie de 100 g) şi ficatul (12 mg de zinc / porţie de 100 g), dar reţine că un aport zilnic de zinc de peste 50 mg este considerat excedentar!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

 

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.