"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

În ziua de astăzi, piaţa este invadată de produse contrafăcute şi de slabă calitate, iar uleiul de măsline nu face nici el excepţie. Controalele desfăşurate asupra loturilor importate de peste hotare depistează tot mai des uleiuri inferioare etichetate drept uleiuri „pure, extra-virgine”.

 

De fapt, în loturile de import se strecoară multe produse înmulţite cu ulei de floarea-soarelui, ulei de canola şi clorofilă!

 

baga uleiul de masline la frigider

 

Aceste uleiuri mai sunt şi colorate şi aromate artificial ca să semene cât mai bine cu soiurile veritabile. În continuare te vom învăţa un truc grozav de a verifica autenticitatea şi calitatea uleiului de măsline cumpărat din comerţ. Astfel putem să evităm produsele de provenienţă discutabilă şi, implicit, să descurajăm intrarea pe piaţă a uleiurilor contrafăcute!

 

CUM POŢI TESTA CALITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE:

 

Este foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să ţii sticla (sau cutia) de ulei la frigider preţ de o jumătate de oră, iar apoi să-i verifici consistenţa. Dacă în acest timp, uleiul de măsline a devenit mai dens, înseamnă că produsul este într-adevăr pur şi alcătuit în mare parte din grăsimi mononesaturate.

 

Dacă uleiul nu se îngroaşă deloc după depozitarea la rece, poţi fi sigur că este contrafăcut. Această metodă este mai sigură decât orice etichetă sau certificat de garanţie!

PUBLICITATE

 

Este păcat să mai aruncăm banii pe uleiuri de măsline denaturate (şi scumpe, în acelaşi timp), aşa că dă mai departe trucul ca să îi previi şi să îi ajuţi şi pe alţii să recunoască produsele pure de cele contrafăcute!

 

Vezi aici cum te poate ajuta o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...