"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Milioane de credincioși se roagă zilnic la o putere superioară pe care o numesc Dumnezeu. Rugăciunile lor folosesc la ceva? Biblia ne arată că rugăciunea poate schimba realmente cursul lucrurilor.

Povestirea de mai jos constituie un puternic argument în sprijinul afirmației. Am găsit-o în cartea “Forța Gândirii Pozitive” de Norman Vincent Peale.

Iată despre ce este vorba!

prin rugaciune scapi de orice boala
Foto: wikihow

O tânăra căsătorită era mereu foarte precaută, îngrijorată mereu pentru copiii ei, temându-se să nu se îmbolnăvească, să nu aibă vreun accident sau să eșueze la școală. Viața ei era un jalnic amalgam de insatisfacție, frică, ură și nefericire.

PUBLICITATE

La Dumnezeu se ruga numai atunci când era complet disperată, desi rugăciunea nu însemna nimic pentru ea.

Norman Vincent Peale mărturisește în prefața lucrării menționate că atât el cât și soția sa aveau obiceiul de a și-l face pe Dumnezeu partener permanent de lucru.

De aceea, i-a sugerat femeii să se roage din suflet, fiindca numai așa și-ar putea schimba cursul existenței. Tot Peale a învățat-o cum să nutrească gânduri pline de iubire în locul urii și gânduri încrezătoare în locul fricii.

I-a mai propus să încerce să se roage în fiecare zi, la ora la care copiii sunt în drum spre casă de la școală, transformându-și rugăciunile într-o garanție a manifestării bunătății protectoare a lui Dumnezeu.

Vezi aici cum poși vindeca depresia prin rugăciune!

Plină de îndoieli la început, tânăra a devenit, treptat, una dintre cele mai entuziaste susținătoare și practicante a rugăciunii pe care autorul a cunoscut-o vreodată.

Citește cu nesaț cărți și broșuri și pune în practică, în fiecare zi, toate tehnicile eficiente ale puterii rugăciunii. Acest procedeu a dat un impuls vieții sale, așa cum reiese din scrisoarea trimisă sfătuitorului ei.

“Am sentimentul”, spune femeia, “că atât eu cât și soțul meu am progresat imens în ultimele săptămâni. Eu personal am înregistrat cel mai mare progres din seara în care mi-ați spus că orice zi e bună dacă te rogi.

Am început să pun în practică ideea conform căreia fiecare zi poate fi bună din clipa în care m-am trezit, și afirm cu tărie că, de atunci, n-am mai avut nicio zi proastă.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE