"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three − one =

3 × two =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Milioane de credincioși se roagă zilnic la o putere superioară pe care o numesc Dumnezeu. Rugăciunile lor folosesc la ceva? Biblia ne arată că rugăciunea poate schimba realmente cursul lucrurilor.

 

Povestirea de mai jos constituie un puternic argument în sprijinul afirmației. Am găsit-o în cartea “Forța Gândirii Pozitive” de Norman Vincent Peale.

 

Iată despre ce este vorba!

 

prin rugaciune scapi de orice boala
Foto: wikihow

 

O tânăra căsătorită era mereu foarte precaută, îngrijorată mereu pentru copiii ei, temându-se să nu se îmbolnăvească, să nu aibă vreun accident sau să eșueze la școală. Viața ei era un jalnic amalgam de insatisfacție, frică, ură și nefericire.

 

La Dumnezeu se ruga numai atunci când era complet disperată, desi rugăciunea nu însemna nimic pentru ea.

 

Norman Vincent Peale mărturisește în prefața lucrării menționate că atât el cât și soția sa aveau obiceiul de a și-l face pe Dumnezeu partener permanent de lucru.

 

De aceea, i-a sugerat femeii să se roage din suflet, fiindca numai așa și-ar putea schimba cursul existenței. Tot Peale a învățat-o cum să nutrească gânduri pline de iubire în locul urii și gânduri încrezătoare în locul fricii.

 

I-a mai propus să încerce să se roage în fiecare zi, la ora la care copiii sunt în drum spre casă de la școală, transformându-și rugăciunile într-o garanție a manifestării bunătății protectoare a lui Dumnezeu.

 

Vezi aici cum poși vindeca depresia prin rugăciune!

 

Plină de îndoieli la început, tânăra a devenit, treptat, una dintre cele mai entuziaste susținătoare și practicante a rugăciunii pe care autorul a cunoscut-o vreodată.

 

Citește cu nesaț cărți și broșuri și pune în practică, în fiecare zi, toate tehnicile eficiente ale puterii rugăciunii. Acest procedeu a dat un impuls vieții sale, așa cum reiese din scrisoarea trimisă sfătuitorului ei.

 

“Am sentimentul”, spune femeia, “că atât eu cât și soțul meu am progresat imens în ultimele săptămâni. Eu personal am înregistrat cel mai mare progres din seara în care mi-ați spus că orice zi e bună dacă te rogi.

 

Am început să pun în practică ideea conform căreia fiecare zi poate fi bună din clipa în care m-am trezit, și afirm cu tărie că, de atunci, n-am mai avut nicio zi proastă.

 

Ceea ce m-a uluit este că, practic, nu mi-a fost mai ușor și nu am fost mai protejată de greutățile mărunte dintotdeauna, dar, pur și simplu, ele și-au pierdut puterea de a mă indispune.

 

În fiecare seară, îmi încep rugăciunea enumerând toate lucrurile pentru care sunt recunoascătoare, fleacuri care s-au petrecut peste zi și mi-au dăruit un strop de fericire.

 

Știu că, astfel, mi-am antrenat mintea să rețină lucrurile frumoase și să le elimine pe cele neplăcute. Mi se pare absolut minunat faptul că, în ultimele șase luni, n-am avut nicio zi proastă și n-am permis nimănui să mă întristeze.”

 

Citește aici ce se întâmplă dacă te rogi și faci semnul Sfintei Cruci înainte de masă!

 

Mă întreb acum dacă și noi putem face la fel. Răspunsul este simplu, mai ales că Norman Vincent Peale ne vine în ajutor cu câteva reguli, pe care, respectându-le, vom obține rezultate vizibile în urma rugăciunilor, astfel:

 

– Rezervați-vă câteva minute pe zi. Nu spuneți nimic. Pur și simplu, creați-vă obiceiul de a gândi la Dumnezeu. Astfel, mintea dvs. va deveni receptivă din punct de vedere spiritual.

 

– Apoi, rugați-vă cu voce tare, folosind cuvinte simple, obișnuite, spuneți-i lui Dumnezeu ce vă supără. Să nu credeți că trebuie să folosiți vreo formulă anume, stereotipii bigote. Vorbiți-i lui Dumnezeu cu naturalețe. El vă va înțelege.

 

– Rugați-vă în timp ce îndepliniți activități cotidiene, în metrou, autobuz sau la birou. Folosiți rugăciuni profunde, închizând ochii pentru a vă îndepărta de lumea din jur și concentrați-vă, pentru un scurt timp, doar asupra prezenței divine. Cu cât faceți acest lucru mai des, cu atât ÎL veți simți pe Dumnezeu mai aproape.

 

– Nu cereți mereu ceva când vă rugați, ci spuneți că primiți binecuvântarea dumnezeiască, și alocați cea mai mare parte din rugăciune mulțumirilor adresate Domnului.

 

– Nu folosiți niciun gând negativ în timp ce vă rugați. Numai gândurile pozitive dau rezultate.

 

– Alcatuiți-vă o listă de oameni pentru care să vă rugați. Cu cât vă rugați mai mult pentru alții, în special pentru cei care nu au legătură cu dvs., cu atât mai mult se vor reflecta asupra dvs. înșivă rezultatele rugăciunilor.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.