"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 2 =

11 + 11 =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Întreaga creaţie a lui Dumnezeu este sfântă. Începând cu cele mai mici vieţuitoare ale pământului până la cei mai înalţi munţi ne-au fost dăruiţi nouă,oamenilor pentru a ne putea dezvolta folosindu-ne de ei.

 

distrugerea naturii este un act de pacat in fata lui dumnezeu

 

Bogăţiile pământului, plantele, animalele, apele şi aerul sunt daruri preţioase pe care avem datoria să le utilizăm şi să le îmbunătăţim cu maximă responsabilitate.

 

Natura înseamnă Dumnezeu în manifestare

 

Studiile au arătat că în fiecare vieţuitoare şi în fiecare copac sau rocă există viaţă,există acea energie eternă care pune totul în mişcare şi care se poate transforma într-un mod excepţional şi asta se face numai în favoarea omenirii.

 

Pentru fiecare plantă,Dumnezeu şi-a pus iubirea şi energia Lui ca să existe. Plantele au scop terapeutic, legumele şi fructele ne hrănesc, animalele şi păsările ne dau produsele lor ( lapte,carne,blană,ouă) . Întreaga creaţie divină este sfânta şi trebuie preţuită.

 

Nu mi-am propus să fac apologia lanţurilor trofice existente pe planeta noastră,dar imaginaţi-vă ce se poate întâmpla când una din verigi nu funcţionează. Fiecare verigă din acest lanţ are o importanţă vitală pentru omenire şi cum natura ne dă resursele de trăi,ea trebuie preţuită clipă de clipă. Cu toţii ştim ce înseamnă un an de secetă pentru agricultură,cum ,de asemenea,ştim ce înseamnă şi inundaţiile.

 

Trebuie,însă,înţelese cauzele acestor dereglări ale naturii şi ,în permanenţă,trebuie luptat pentru ca întreg ciclul natural să intre în normal.

 

Distrugerea naturii este un act anti Dumnezeu

 

Din punct de vedere spiritual, fiecare element al naturii Îl reprezintă pe Dumnezeu şi orice distrugere sau neglijenţă manifestată din partea omului este un afront adus divinităţii. Acest afront este,de fapt, încălcarea legilor divine care aduce,după sine, şi consecinţe nu tocmai plăcute.

 

Înţelegerea acestui aspect spiritual al naturii este esenţială în dezvoltarea la nivel spiritual a omului.

 

Natura trebuie tratată ca un întreg indisolubil din care şi omenirea face parte. Cum bine ştim, în natură,legile funcţionează perfect.

 

Animalele nu cunosc orgolii şi nu luptă niciodată pentru a le apăra. Ele luptă pentru a supravieţui,însă nu cunosc ura. După ce a mâncat, leul nu face altceva decât să se odihnească,el nu vă omora alte animale de dragul de a demonstra că el este şeful.

 

Leoaica va fi capabilă să omoare alte animale pentru a-şi apăra puii, nu pentru a face paradă. Acestea sunt aspectele care deosebesc oamenii de animale,în sensul negativ al situaţiilor.

 

Evident, nu discutăm în acest context despre paralelismul dintre om şi animal, ci doar despre anumite greşeli pe care oamenii le fac deseori,greşeli pe care animalele nu le fac niciodată şi ele reuşesc,astfel, să păstreze echilibrul natural al pământului.

 

 

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.